Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Poliţiştii de frontieră de la Nădlac au prins 15 migranţi din trei ţări care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi într-un camion sau mergând pe jos, pe câmp, spre ţara vecină.

În timp ce era verificat un camion în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, condus de un român care mergea fără marfă în Italia, au fost găsite în remorcă şapte persoane. „Poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunşi într-un locaş special amenajat, sub podea, şapte cetăţeni străini. Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt şase cetăţeni din Pakistan şi un cetăţean din Sri Lanka, intraţi legal în România“, a informat Poliţia de Frontieră Arad. Tot în zona Nădlac, în timpul supravegherii frontierei, au fost observate opt persoane care mergeau pe jos. Au fost interceptate şi s-a stabilit că sunt migranţi din Pakistan şi Nepal, intraţi legal în ţara noastră. Şoferul este cercetat pentru trafic de migranţi, iar străinii, pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Mandate de executatrea a pedepsei

Doi bărbați care au de executat pedepse cu închisoarea au fost încarcerați la Penitenciarul Arad. Astfel, la data de 5 octombrie, polițiștii din cadrul Secției 5 Rurală Ineu au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de magistrații de la Judecătoria Ineu, pe numele unui bărbat de 55 de ani, din Târnova, condamnat la o pedeapsă cu închisoarea de 2 ani și 3 luni, pentru agresiuni sexuale și violoare de domiciliu. Totodată, a mai fost pus în aplicare, de polițiștii de la Secția 6 Rurală Beliu, un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de magistrații de la Judecătoria Lipova, pe numele unui bărbat de 41 de ani, din Bârzava. Acesta a fost condamnat la pedeapsa închisorii de un an și 6 luni pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere. „Cei în cauză au fost încarcerați în Penitenciarul Arad“, a informat IPJ Arad.

Acțiune în municipiu și județ

Polițiștii din municipiul Arad, împreună cu cei din orașele Sântana și Sebiș, cu sprijinul Inspectoratului Județean de Jandarmi, au desfășurat câte o acțiune preventivă, pe raza de competență, cu scopul menținerii unui climat de ordine și liniște publică și impunerii respectării legislației rutiere. Conform unei informarp transmise de Inspectoratul de Poliție al Județului Arad, în cadrul activităților au fost legitimate 253 de persoane și verificate și 219 autovehicule. De asemenea, au fost aplicate 125 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 32.650 de lei, fiind totodată reținut un permis de conducere și retrase 4 certificate de înmatriculare. „Aceste acțiuni au caracter permanent și se desfășoară atât în municipiu, cât și în județ“, au transmis reprezentanții IPJ Arad.

Sancțiuni aplicate de polițiști

Polițiștii rutieri au desfășurat mai multe acțiuni pentru prevenirea cauzelor generatoare de accidente cu consecințe grave, precum și pentru conștientizarea, de către participanții la trafic, a pericolelor la care se expun, prin nerespectarea regulilor de circulație. Ca urmare a neregulilor constatate, într-un interval de 24 de ore au fost aplicate 117 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 50.000 de lei, dintre care 59 pentru nerespectarea vitezei legale în localități și în afara acestora. De asemenea, au fost reținute 5 permise de conducere și retrase 3 certificate de înmatriculare. „Recomandăm tuturor participanților la trafic să respecte regulile de circulație și să adopte un comportament preventiv în deplasări“, este mesajul transmis de polițiștii rutieri din Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.