Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Trei adolescenți din Arad și Curtici sunt cercetați de polițiști, doi dintre ei fiind prinși când încercau să sustragă bunuri dintr-un autoturism.

Oamenii legii au depistat doi minori, de 14 și 17 ani, din Arad, respectiv Curtici, în timp încercau să sustragă bunuri dintr-un autoturism parcat pe strada Eroul Necunoscut, din municipiu. Surrprinși de polițiști, minorii nu au reușit să-și ducă la bun sfârșit intențiile, fiind predați pentru continuarea cercetărilor și luarea măsurilor legale către polițiștii Biroului de Investigații Criminale. De asemenea, polițiștii de la Biroul Investigații Criminale au identificat un minor de 15 ani, din Arad, bănuit de furt dintr-o societate comercială. În urma investigațiilor efectuate de polițiști s-a stabilit că, la data de 21 februarie, profitând de neatenția angajaților unui magazin de pe strada Andrei Șaguna, minorul ar fi sustras din sertarul casei de marcat suma de 3.060 lei.  Pe numele minorului a fost întomit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

Două incendii într-o noapte

Pompierii din Ineu au intervenit, în noaptea de duminică spre luni, la două incendii. Primul incendiu a avut loc în orașul Ineu, la spațiu de depozitare a gunoiului menajer, cu posibilitatea de extindere la o magazie de lemne și locuință. Conform ISU Arad, datorită intervenției rapide a pompierilor, incendiul a fost stins repede, fără a produce alte pagube. Cel de al doilea incendiu a fost în satul Răpsig, la acoperișul unei locuințe. Aici s-a intervenit cu un echipaj format din cinci pompieri și o autospecială de stingere, salvatorii reușind oprirea focului înainte de a se propaga la întreaga construcție. Cauza probabilă a incendiului a fost coșul canal sau burlanul de evacuare a fumului neizolat, cu defecțiuni sau amplasat necorespunzător față de materialul combustibil.

Încarcerați de polițiștii S.I.C.

Polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale au pus în aplicare trei mandate de aplicare a pedepsei închisorii. Un mandat a fost emis de magistrații Judecătoriei Arad, pe numele unui bărbat de 45 de ani, din Arad, care are de executat o pedeapsă privativă de libertate de 4 ani, pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației. Al doilea mandat a fost emis tot de magistrații Judecătoriei Arad, pe numele unui bărbat de 31 de ani, din localitatea Turnu, care are de executat o pedeapsă cu închisoarea de 2 ani și 3 luni, pentru săvârșirea infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și înșelăciune. În colaborare cu polițiștii din Ususău, a fost pus în aplicare mandatul de executare a pedepsei închisorii emis de magistrații Judecătoriei Lipova pe numele unui bărbat de 47 de ani, din Ususău, care are de executat o pedeapsă cu închisoarea de un an și 4 luni, pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației. Cei trei bărbați au fost depuși de polițiști în Penitenciarul Arad.

Bărbaţi căutaţi, depistaţi la Nădlac

Poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat trei cetăţeni români căutaţi de autorităţi într-un dosar de omor. Cei trei, cu vârste cuprinse între 28 şi 47 ani, sunt domiciliaţi pe raza judeţelor Bacău şi Vrancea și erau pasageri într-un autoturism BMW X5. În momentul efectuării verificărilor, constând inclusiv în accesarea bazelor de date specifice controlului de frontieră, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele celor trei persoane era emisă o alertă, având ca obiect punerea în aplicare a unor mandate de aducere emise de către autorităţile române, într-un dosar de omor. Persoanele în cauză au fost predate unei echipe operative din cadrul  Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, în vederea luării  măsurilor legale ce se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.