Ziarul electronic al arădenilor

Știi exact ce tip de ten ai?

Tenul perfect nu există! Pur și simplu, este nevoie de dedicare și multă atenție pentru a-l menține la cele mai înalte standarde. Poate te confrunți cu probleme ale tenului și acesta îți dă semn. Dar, cum să îi tratezi problemele dacă nu știi ce fel de ten ai?

Iată cum poți să afli și ce fel de produse sunt potrivite pentru fiecare tip în parte.

Tenul predispus la acnee

Acesta se caracterizează prin tendință de îngrășare, cu probleme, și prezintă, de multe ori, erupții. Acest tip de piele necesită un amestec atent de exfolianți, care micșorează porii, și de substanțe antiseptice, pentru a reduce erupțiile. Vitamina A este, de asemenea, „prietena“ tenului acneic, fiindcă acționează eficient. Produsele cosmetice în care se regăsește o cantitate considerabilă de vitamina A vor vindeca acneea, menținând pielea hidratată, fără să o încarce.

Tenul gras

Cu tendință de îngrășare în special, în zona T (nasul și fruntea, deasupra arcadelor sprâncenelor), acesta poate să fie uscat în celelalte părți. El se poate confrunta cu erupții ocazionale în alte părți ale feței și are nevoie de un amestec de exfolianți care nu usucă, dar și antioxidanți care ajută la prevenirea semnelor de îmbătrânire vizibilă. Tocmai, de aceea, îngrijirea tenului cu produse cosmetice naturale este de preferat celei cu produse sintetice. Tenurile sensibile au nevoie de o îngrijire delicată.

Tenul mixt

Tenul combinat este asemănător celui gras, dar, cu o tendință de îngrășare ceva mai mică în zona T. El are nevoie de o îngrijire asemănătoare, dar și de hidratare în zonele cele mai predispuse la uscare sau iritare, cum ar fi zona pomeților și de sub pomeți.

Tenul normal

Cel mai dorit tip de ten este cel normal, cu toate că nici el nu este lipsit de probleme. Pe timpul verii, pielea este destul de în regulă, dar iarna, se poate simți strânsă și mai uscată. Uneori, acesta poate dezvolta rozacee. Tenul normal are nevoie de exfolianți blânzi și hidratare pentru a preveni semnele îmbătrânirii.

Tenul cu tendințe de îmbătrânire

De multe ori tern, fără strălucire, acest ten se simte uscat pe tot parcursul anului, fie frig, fie cald. El are nevoie de ingrediente care să-l energizeze, de colagen care să îi crească elasticitatea și de vitamina A și C care să-l lumineze și să atenueze din semnele timpului.

Tenul expus la soare

Mult mai rău decât cel îmbătrânit arată tenul expus la soare dar care are și tendințe de îmbătrânire și uscare. Razele soarelui și bronzul îl afectează, iar anii de stat la plajă au efecte negative asupra pielii. Cele mai utile remedii și tratamente sunt pe bază de acid hialuronic, vitamina C și hidratare intensă.

Tenul stresat

Da, există și așa ceva. Tenul stresat se simte uscat și strâns pe tot parcursul anului și are pierderi de elasticitate. Pielea poate prezenta roșeață sau rozacee și se irită ușor, de aceea, are nevoie de calmante și de produse care să îi readucă luminozitatea și de peptide, cu efecte de anti-îmbătrânire.

Aceste tipuri de ten sunt, uneori, și combinate și îți pot crea probleme delicate dacă nu le tratezi cu responsabilitate. Ai grijă de pielea ta, căci ea este cea pe care o vei avea până la finalul vieții.

sursa foto: https://unsplash.com/photos

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.