Ziarul electronic al arădenilor

Șoferul care a abandonat un TIR încărcat cu țigări de contrabandă, arestat

Șoferul care a abandonat un autotren încărcat cu țigări de contrabandă, pe DN 7, fugind de la fața locului după ce a fost oprit de polițiști, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

„În urma investigațiilor efectuate de polițiștii economici, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, în data de 28 mai, a fost identificat un bărbat de 38 de ani, bănuit de contrabandă. Din cercetări a reieșit că acesta, în ziua de 24 mai, ar fi condus un autotren cu semiremorcă pe D.N. 7, și ar fi fugit de la fața locului când a fost oprit de polițiștii Serviciului Rutier pentru verificări. În remorca autotrenului au fost depistate peste 600 de baxuri de țigarete de contrabandă“, se arată într-o informare remisă de IPJ Arad.

Autotrenul a fost oprit la un control al agenţilor de la Poliţia Rutieră, pe DN 7, în localitatea Mândruloc.

În cursul zilei de miercuri, bărbatul a fost depistat de polițiști pe raza municipiului, iar în urma audierilor a fost reținut pentru 24 de ore.

„Bărbatul a fost prezentat judecătorului de drepturi și libertăți, care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de de zile. Având în vedere complexitatea cauzei, aceasta a fost preluată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, sub coordonarea căruia polițiștii continuă cercetările în vederea identificării tuturor persoanelor implicate“, a mai informat IPJ Arad, joi seara.

Surse apropiate anchetei declaraseră, luni, pentru Agerpres, că în timp ce era verificat în trafic, şoferul camionului le-a înmânat poliţiştilor nişte documente ale autovehiculului, iar când aceştia i-au solicitat şi documentele personale, a spus că trebuie să le caute în bord. Poliţiştii ar fi mers până la maşina de intervenţie pentru a verifica transportul, iar şoferul s-ar fi strecurat afară din cabină şi ar fi fugit pe câmp.

Aceleaşi surse afirmaseră că, în mod contrar unor speculaţii apărute în presă, autocamionul cu ţigarete nu a fost dus în curtea firmei omului de afaceri Ioan Crişan, care a fost ucis de explozia maşinii sale, sâmbătă, în parcarea unui supermarket din municipiul Arad. Camionul a fost dus în curtea altei societăţi, la care apelează poliţiştii în astfel de cazuri, pentru a putea face inventarul mărfurilor de contrabandă.

Anterior, în comunicatul de presă transmis în 25 mai de IPJ Arad pe marginea acestui caz, se arăta că „în momentul legitimării, şoferul autotrenului a fugit de la faţa locului, autotrenul fiind transportat în incinta unui operator economic“.

„Existând suspiciuni cu privire la bunurile transportate, au fost solicitaţi poliţiştii Serviciului de Investigate a Criminalităţii Economice, fiind descărcaţi 14 europaleţi care, aparent, conţineau borcane de sticlă. După îndepărtarea borcanelor, aşezate pe partea exterioară a europaleţilor, au fost găsite 323.298 pachete (6.465.960 fire) de ţigări de contrabandă, netimbrate“, au precizat reprezentanţii IPJ Arad, în urmă cu o săptămână.

Cele peste 320.000 de pachete cu ţigări descoperite de poliţiştii arădeni în camionul oprit în trafic erau ascunse în spatele unor borcane transportate în paleţi. Întreaga cantitate, precum şi camionul au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

Peste 320.000 de pachete cu ţigări de contrabandă, descoperite într-un camion

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.