Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un bărbat din municipiul Arad este cercetat penal pentru că a distrus ecranele a două aparate de tip slot-machine (păcănele), după ce a pierdut o sumă de bani.

Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție al Județului Arad a anunțat, miercuri, că polițiștii din cadrul Biroului Ordine Publică cercetează un arădean în vârstă de 29 de ani, care, în ziua de 2 iunie, a distrus ecranele a două aparate de joc, care i-ar fi cauzat pierderi financiare. „În cauză se efectuează cercetări pentru distrugere“, au precizat reprezentanții IPJ Arad.

Bărbat cercetat. A furat bani dintr-un bar

Polițiștii din Săvârșin au fost sesizați, în ziua de 2 iunie, despre un furt de bani dintr-o societate comercială (bar) din această localitate. „Împreună cu polițiștii din Bârzava, la aproximativ 15 minute de la sesizare, pe raza localității a fost depistat un bărbat care corespundea semnalmentelor comunicate de angajații localului și care avea asupra sa 600 de lei. Banii ar fi fost sustrași de cel în cauză dintr-o cutie metalică din zona casei de marcat, profitând de neatenția personalului“, a informat IPJ Arad. Bărbatul, în vârstă de 27 de ani, din Săvârșin, cercetat și în alte cauze de furt din zonă, a fost reținut pentru 24 de ore și va a fi prezentat magistraților de la Judecătoria Lipova cu propunerea luării unei măsuri preventive.

Infracțiuni rutiere depistate de polițiști

Un arădean de 51 de ani este cercetat, după ce a fost depistat în timp ce conducea un autoturism, pe Bd. General Vasile Milea din Arad, iar testarea cu aparatul etilotest a indicat o alcoolemie de 0,79 mg./l. alcool pur în aerul expirat. Tot în municipiu, pe Bd. Nicolae Titulescu, a fost depistat, de polițiștii de la Secția 2 din cartierul Micălaca, un bărbat de 44 de ani, din județul Sibiu, care conducea un autoturism, având o alcoolemie de 0,52 mg./l. alcool pur în aerul expirat. Conform procedurii, s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiilor celor în cauză, fiind întocmite dosare de cercetare penală pentru conducere sub influența alcoolului.

Migranţi prinși la frontiera în Ungaria

Cinci migranţi din Afganistan, Maroc, Bangladesh şi Egipt au fost prinşi când au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pe jos sau ascunşi într-un TIR. În Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand, în timp ce era verificat un TIR condus de un bulgar, care transporta transformatoare electrice pe ruta Turcia – Germania, a fost depistat un adolescent ascuns în remorcă. „Persoana a fost preluată şi transportată la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că este cetăţean din Afganistan, în vârstă de 15 ani, solicitant de azil în România“, a informat, Poliţia de Frontieră Arad. În zona oraşului Nădlac, poliţiştii de frontieră au observat, la aproximativ 200 de metri de graniţă, patru persoane care se deplasau pe jos. Acestea au fost conduse la sediul sectorului pentru efectuarea verificărilor, stabilindu-se că sunt cetăţeni din Maroc, Bangladesh şi Egipt, cu vârste cuprinse între 20 şi 26 de ani. În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.