Ziarul electronic al arădenilor

Sute de baxuri cu îmbrăcăminte contrafăcută, descoperite la PTF Vărşand

Poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Vărşand au descoperit, în interiorul unui automarfar, peste 700 de baxuri ce conţineau articole vestimentare care purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile de a fi contrafăcute.

Marfa a fost descoperită când la punctul de trecere a frontierei s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, un cetăţean turc, în vârstă de 46 de ani,  care conducea un ansamblu rutier înmatriculat în România.

Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, articole vestimentare, având destinație Belgia.

Având suspiciuni cu privire la marfa transportată, polițiștii de frontieră au efectuat controlul amănunțit asupra mijlocului de transport.

„Astfel, în urma verificărilor, s-a constatat că în baxuri se afla îmbrăcăminte care purta însemnele unor mărci cunoscute, pentru care şoferul nu a prezentat certificate de autenticitate. De asemenea, aspectul exterior al ambalajelor,  precum și modul de inscripţionare au creat suspiciuni că articolele sunt contrafăcute, fiind susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală“, a informat STPF Arad.

Produsele vestimentare au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.