Ziarul electronic al arădenilor

Sistemul de iluminat public din Pâncota, modernizat. Valoarea proiectului – 15,7 milioane de lei

Sistemul de iluminat public din orașul Pâncota va fi modernizat printr-un proiect în valoare de 15,7 milioane de lei, dintre care 15,3 milioane sunt fonduri nerambursabile.

Contractul de finanțare a fost semnat, vineri, de conducerea Primăriei Pâncota și de reprezentanții ADR Vest.

Conform proiectului, intervențiile care vor fi făcute în orașul Pâncota prevăd montarea a aproape 1.500 de aparate de iluminat cu led, care vor înlocui peste 1.000 de aparate vechi.

„În plus, sistemul de iluminat public va fi extins, prin montarea de peste 300 de stâlpi noi. Lungimea sistemului de iluminat public modernizat și extins va fi de de 44.700 ml. Tot în cadrul acestui proiect, trecerile de pietori din localitate vor fi iluminate cu panouri fotovoltaice, prin amplasarea a 20 de astfel de stâlpi“, a informat ADR Vest.

Conform contractului de finanțare, lucrările ar urma să fie încheiate în termen de 21 de luni, iar la finalul acestora, iluminatul public din Pâncota va beneficia și de un sistem de monitorizare si dispecerizare, precum și de un sistem inteligent de comandă și diagnoză.

„Proiectul va fi implementat prin Axa prioritară 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea 3.1 – Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor“, au precizat reprezentanții ADR Vest.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.