Ziarul electronic al arădenilor

Sfaturi utile pentru a alege masa de bucătărie perfectă

În sfârșit ai cumpărat casa visurilor tale, iar acum te gândești cum să o decorezi? Înainte să te decizi dacă apelezi la o echipă de designeri, este nevoie să consulți site-urile și revistele de specialitate, pentru a-ți face o idee cât de cât clară despre ceea ce-ti dorești.

În primul rând, este recomandat să te gândești la bucătărie, pentru că este un spațiu foarte ofertant, în care îți vei petrece o bună parte din timp, dar care trebuie să fie amenajat perfect, optimizând fiecare zonă astfel încât să fie utilată conform necesităților.

Iată ce trebuie să ai în vedere atunci când achiziționezi masa de bucătărie

Deși poate părea un subiect relativ facil, alegerea mesei de bucătărie poate ridica uneori probleme, dacă nu ești un expert în domeniu sau dacă pur și simplu nu știi ceea ce îți dorești. Pe piață sunt nenumărate oferte, extrem de variate, multe foarte atrăgătoare, dar care nu ți se potrivesc neapărat.

Poți crede că doar designul contează, însă nu este chiar așa. Și acesta este un aspect destul de important, căci masa trebuie să se integreze din toate punctele de vedere în stilul de design general al bucătăriei, însă mai există și alte lucruri pe care trebuie să le ai în vedere. În primul rând, trebuie să te gândești la utilitatea acestui obiect de mobilier. Cât de mare dorești să fie? Câte persoane vor mânca la ea? Care ar trebui să fie spațiul dintre locuri? Odată ce reușești să răspunzi la aceste întrebări, este de dorit să știi unde ai vrea să o amplasezi. Ai suficient spațiu pentru a o pune în centrul încăperii sau e nevoie să o lipești de un perete pentru a mai câștiga puțin loc?

În cazul în care dispui de un spațiu generos, alege o masă de bucătărie care să fie elementul central al încăperii. Ea trebuie să fie ori în aceeași paletă de culori ca restul mobilierului, ori să creeze un contrast, să fie ca o pată de culoare. De asemenea, materialul din care este confecționată este încă un aspect pe care trebuie să îl ai în vedere. Dacă îți dorești o masă rezistentă în timp, va trebui să alegi materiale de calitate. În acest sens, poți găsi pe Homelux.ro numeroase modele calitative, potrivite pentru orice amenajare. Indiferent că alegi lemn, metal, sticlă sau combinații între ele, ai grijă ca aceasta să se încadreze în spațiu și în peisajul general.

Este posibil să găsești multe modele care îți plac, dar care nu se pretează nici spațiului disponibil, nici stilului mobilei pe care ai ales-o deja. Sfatul ar fi să nu te îndepărtezi de la obiectivul inițial, pentru că locuința ta va trebui să aibă o amenajare coerentă, sa spună o poveste unitară.

Dacă, dimpotrivă, dispui de un spațiu foarte redus, poate vei vrea să alegi o masă extensibilă sau pliabilă. În acest caz, aceasta va avea un loc mai puțin important în încăpere, va fi mai mult un obiect util decât decorativ. Chiar și în cazul acesta, trebuie ca ea să se integreze în amenajare atât cromatic, cât și din punctul de vedere al materialului din care e făcută.

Bucătăria este una dintre cele mai importante încăperi ale casei. Este locul în care familia se întâlnește dimineața la micul dejun și în care se regăsește seara, înainte de culcare. Din acest motiv, trebuie să i se acorde importanța necesară, iar elementele centrale să fie alese cu responsabilitate.

sursa foto: Unsplash.com

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.