Ziarul electronic al arădenilor

Secţie privată de cardiologie, deschisă la Spitalul Clinic Judeţean Arad

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad va avea o secţie privată de cardiologie intervenţională, specializare care nu există în acest moment, o companie urmând să investească un milion de euro în amenajări şi echipamente, în urma unui contract semnat, marţi, cu autorităţile judeţene.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Arad şi ai Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă au semnat, marţi, un contract de închiriere cu societatea medicală Cardiolife, oferindu-i acesteia un spaţiu la parterul unităţii, pentru amenajarea unei secţii de cardiologie intervenţională.

Spaţiul respectiv, care are 311 metri pătraţi, a fost scos la licitaţie pentru închiriere, în caietul de sarcini fiind precizată şi destinaţia, compania câştigătoare urmând să plătească o chirie de cinci euro pe metrul pătrat.

Reprezentanţii CJ Arad, care deţine unitatea medicală, au declarat că prin înfiinţarea acestei secţii private se urmăreşte lărgirea ofertei de servicii medicale, scopul fiind păstrarea unui grad ridicat de clasificare pentru spital.

„Prin acest contract există un câştig real pentru spital, care va avea o secţie modernă de cardiologie intevenţională fără a se apela la banul public. Operatorul medical va trebui să asigure gratuit urgenţele pentru pacienţii spitalului, iar alte tipuri de operaţii vor putea fi suportate de Casa de Asigurări de Sănătate“, a declarat purtătorul de cuvânt al CJ Arad, Andreea Oţoiu.

Conform sursei citate, investiţia în amenajarea şi echiparea secţiei cu aparatură medicală va fi de aproximativ un milion de euro.

„Un astfel de parteneriat cu un spital de stat mai există în România doar la Constanţa. În urma investiţiei, în Arad se vor putea efectua intervenţii cardiovasculare minim-invazive, iar pacienţii spitalului vor beneficia de diagnosticare imagistică performantă“, a declarat un reprezentant al investitorului, Cristian Dină.

Noua secţie medicală va funcţiona în cel mult şase luni şi este adresată pacienţilor internaţi în Spitalul Judeţean, care în prezent sunt trimişi pentru intervenţii cardiovasculare în spitale din alte oraşe sau în clinici private.

În acest moment, în spital există o secţie de cardiologie, însă doar pentru diagnosticare şi tratamente, astfel că nu se efetuează intervenţii pe cord.

sursa: Mediafax

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.