Ziarul electronic al arădenilor

Secrete care atrag succesul: Cum să crești încrederea în tine?

De câte ori nu ai auzit expresia: „trebuie doar să crezi în tine”? De atât de multe ori încât îți rotești ochii în semn de exasperare, nu-i așa? Și totuși, nu iese foc fără fum!

Dacă cei din jurul tău insistă cu asta, înseamnă că știu ei ceva. Au testat și le-a ieșit!

Pentru a reuși atât personal cât și profesional, este important să crezi în tine. Trebuie să ai încredere că vei reuși și, foarte important , nu lăsa totul baltă la primul hop. Sunt oameni care au construit imperii, după zeci de eșecuri. Dacă ar fi renunțat nu ar fi ajuns niciodată unde sunt azi.

Dar ca să îți iasă și ție, în primul rând, trebuie să te cunosți pe tine însuți și să fii curajos. De obicei, un om insistent obține ceea ce vrea. E o luptă și cu viața, trebuie să iniști până îți iese.

Uite câteva secrete care îți vor da încredere  și îți vor crește stima de sine:

Încearcă să nu mai vezi lucurile doar  în alb și negru. Scapă de atitudinea “totul sau nimic”. Astfel de gândire nu aparține, așa cum ai putea crede, celor luptători și curajoși. Ci, mai degrabă, persoanelor cu o stimă de sine scăzută, care se blochează într-o idee sau scop și care nu mai văd altceva în afară de asta.

Iar când planurile nu ies cum ar trebui, încep să dezvolte un comportament autodistructiv, repetându-și insistent că sunt proști sau nepricepuți. Unele lucruri nu ies, iar dacă ești un om puternic și asumat, recunoști acest lucru, mergi mai departe și continui să încerci.

Cumpără ceva care să te facă să te simți bine.

Dacă ai o stare proastă și simți că te îndrepți spre depresie, că neîncrederea își face culcuș în sufletul tău, „fă o aroganță”! Umblă în bugetul casei și cumpără ceva ce îți dorești de mult, dar nu te-ai îndurat să cumperi până acum. Poate e un accesoriu mai scump sau o excursie. Ori un sistem automat pentru ușa de la garaj sau pentru poarta de la casă.

Să nu mai cobori mereu din mașină ca să închizi și să deschizi și să bombăni de fiecare când pleci și când revii de la serviciu. Găsești așa ceva pe Gunther-tore.ro și chiar merită să faci o astfel de investiție! Vei avea o stare de bine și de încredere pentru că ți-ai permis ceva ce îți tot repetai că nu se poate. Vei da frâu liber dorinței!

Scapă de nesiguranță. Un studiu recent arată că femeile sunt, de obicei, mai nesigure pe ele. Acest lucru se manifestă în domeniu profesional prin faptul că, dacă își caută un job, personele de sex feminin  aplică doar dacă îndeplinesc peste 90% din criterii. Bărbații, în schimb, își depun CV-ul dacă se regăsesc în cerințele postului  în proporție de 60%.

Asta pentru că au o mai mare încredre în ei, iar cercetătorii susțin că acest lucru vine și din educația primită de acasa. Băieții sunt obișnuiți de mici să își asume riscuri. Dacă un copil se joacă în parc într-un loc de unde riscă să cadă, mama lui va spune: „lasă-l, că e băiat, toți sunt juliți și nestâmpărați”. Dacă, în schimb, e fată, posibil să auzi: „tu ești domnișoară, nu e frumos să cazi”.

Chiar este în regulă să cazi, important e să te ridici! Asta trebuie să știe atât bărbații, cât și femeile. Oricine, în anumite situații devine nesigur. Totul e să treci peste!

Încetează să nu te mai compari cu alții. Prietenul tău începe o a doua afacere, iar tu nu reușești să te angajezi? Deja te apucă depresia… nu te mai raporta la ceilalți. Fericirea ta nu trebuie să depindă de averea altuia!

În plus, de fiecare dată când faci astfel de comparații te vei raporta la alții care sunt mai bine pregătiți decât tine, mai bogați sau mai inteligenți. Este cea mai reușită metodă de a-ți scădea stima de sine.

Așadar, crede în tine, asumă-ți riscuri și încearcă indiferent de ce spun ceilalți despre șansa de reușită. În final, este mai bine să te supraestimezi decât să te subestimezi!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.