Ziarul electronic al arădenilor

Copilul tau poate invata jucandu-se: Idei de activitati DISTRACTIVE si EDUCATIVE pentru cei mici

Invatarea prin joaca este extrem de potrivita pentru copii, deoarece ii ajuta de mici sa faca legaturi pozitive intre invatare, lucruri noi si activitati distractive, nu foarte solicitante.

Daca prin „fun learning” te gandesti la jocurile educative de pe tableta ori telefon, lucruri nu stau deloc asa.

Chiar daca unele jocuri digitale sunt foarte utile si ii pot ajuta pe cei mici sa dezvolte abilitati importante, este de preferat ca invatarea prin joaca sa se produca cu implicarea familiei si sa cuprinda activitati diverse.

Iata cateva idei de activitati distractive si educative pentru copii:

Cubul Rubik

Cubul Rubik este una dintre jucariile super cunoscute atat pentru copii, cat si pentru adulti. Ajuta la antrenarea logicii, a vitezei de reactie, a gandirii critice etc.

Mecansimul de joc este simplu, cubul avand 6 fete, fiecare fata fiind impartita la randul ei in 9 patrate egale, iar ideea de baza este ca la rezolvarea cubului fiecare dintre cele 6 fete sa cuprinda 9 patrate de aceeasi culoare.

Pretul unui astfel de cub nu este deloc ridicat, iar cel mic poate sa se joace alaturi de tine, de alte rude sau chiar de alti copii. Nu iti face griji daca nu iti dai seama nici tu cum poate fi rezolvat cubul, poti gasi online metode de rezolvare simple ale acestuia.

Vizitele la muzeu

Muzeele pot reprezenta atat o aventura distractiva, cat si una educativa. Spre exemplu, o vizita la muzeul de istorie naturala il poate familiariza cu diverse specii de animale, elemente de antropologie si etnografie, dar si cu roci si minerale din diverse epoci.

O alta vizita interesanta poate fi cea la observatorul astronomic, unde cateva dintre misterele cosmosului pot fi explicate si povestite pentru cel mic, pe langa bucuria de a le vedea propriu-zis.

Astfel de vizite sunt un motiv de bucurie si ar trebui sa fie pentru cel mic o combinatie de timp petrecut alaturi de parinti si familie, aventura, distractie si invatare de lucruri noi.

Daca vrei ca vizita sa fie si mai distractiva, atunci incurajeaza-l pe cel mic sa isi ia jucaria preferata cu el. Pe BEBEPUFOS gasesti jucarii dragute si micute, care il pot insoti pe copil in toate aventurile sale.

O activitate relaxanta, educativa si foarte apreciata de cei mici, coloratul ii poate ajuta sa invete foarte multe despre diverse teme, totul in functie de tematica cartilor. Poti sta langa copil in timp ce acesta coloreaza, pentru a ii povesti despre diversele obiecte, fiinte prezente in cartea sa. In plus, aceasta activitate stimuleaza creativitatea si dezvolta imaginatia.

Incurajeaza-l sa aleaga culori iesite din comun, dar asigura-te si ca stie culorile reale ale obiectelor, animalelor, fiintelor din jur. O idee buna este sa il lasi sa coloreze oricum isi doreste imaginile abstracte, precum cea de mai sus si sa il incurajezi sa foloseasca culori inspirate din realitate pentru obiecte, plante, animale, oameni.

Invatarea este un proces continuu ce trebuie inceput inca din frageda copilarie, insa ai grija ca cel mic sa creasca asociand procesul de educare cu lucruri frumoase, interesante, aventuroase si distractive.

sursa foto: shutterstock.com

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.