Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE Scenariul roșu, prelungit în municipiul Arad. Se închide Piața Obor

Autoritățile au decis să prelungească scenariul rosu în municipiul Arad, iar printre măsurile adoptate de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă  se numără și închiderea Pieței Obor, cu excepția zonei agroalimentare.

Astfel, în cadrul şedinţei extraordinare a C.J.S.U. Arad, desfășurată vineri, s-a decis prelungirea scenariului roșu în municipiul Arad, până la data de 2 aprilie 2021.

Conform datelor prezentate de autorități, rata incidenței COVID-19 la 1.000 de locuitori a ajuns, vineri, în municipiul Arad, la 4,22.

În hotărârea luată de autorități se precizează că se suspendă activitatea operatorilor economici desfășurată în spații închise, în perioada 20 martie -2 aprilie, în municipiul Arad.

„Magazinele alimentare, hipermarketurile, supermarketurile, magazinele de cartier, inclusiv magazinele situate în centrele comerciale, indiferent de produsele comercializate ori serviciile prestate, în aplicarea prevederilor Ordinului comun al ministrului sănătății și ministrului afacerilor interne privind instituirea obligativității purtării măștii de protecție, a triajului epidemiologic și dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă, având numărul 874/81/2020, cu modificările și completările ulterioare, au obligația de a lua măsurile necesare pentru a preîntâmpina aglomerările în interiorul magazinelor, precum și la casele de marcat, astfel încât să se asigure circulația liberă între clienții așezați la rând și cei care se deplasează între standuri“, se arată în hotărârea C.J.S.U. Arad.

În hotărâre se mai arată că se suspendă activitatea în Piața Obor din municipiul Arad (aparținând S.C. TOP S.A.), cu excepția zonei în care se comercializează produse agroalimentare.

Municipiul Arad a intrat în scenariul roșu, începând de sâmbătă, 6 martie, după ce rata incidenței COVID-19 la 1.000 de locuitori a ajuns la 3,65.

UPDATE

Prefectul Toth Csaba: „ Nu este important câte amenzi se dau, ci câte persoane respectă măsurile de prevenire și se vaccinează”

„Ca urmare a creșterii numărului cazurilor de COVID-19 în Județul Arad și în urma consultărilor zilnice pe care le avem cu Direcția de Sănătate Publică, am decis să luăm în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență câteva măsuri restrictive cu scopul de a interveni în zonele unde există risc mare de infectare, astfel încât să evităm luarea unor măsuri mai dure în perioada apropierii sfintelor sărbători pascale. Chiar dacă am luat aceste măsuri, doresc să transmit un mesaj proactiv, de conștientizare a respectării normelor care sunt luate la indicațiile specialiștilor în sănătate publică.

Nu este important câte amenzi se dau, ci câte persoane respectă măsurile de prevenire și se vaccinează. Toată lumea știe, inclusiv cei fără pregătire medicală, că este mai ușor să previi decât să vindeci. De aceea este important să conștientizăm cu toții, simpli cetățeni, reprezentanți ai persoanelor juridice care desfășoară activități cu publicul sau conducători de instituții publice, importanța respectării măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19.

Tot în ideea prevenirii, consider că vaccinarea este cel mai simplu și rapid mod pentru a scăpa, în primul rând, de formele grave ale bolii, iar apoi de a diminua semnificativ numărul îmbolnăvirilor astfel încât să revenim la viețile noastre normale, de dinaintea pandemiei.

Avem la îndemână acest instrument al vaccinării, avem locuri libere în Arad și toate vaccinurile care se administrează au primit avizul organismelor medicale de control și supraveghere de la nivel național și european. Îi rog pe toți arădenii care nu s-au vaccinat să se înscrie în platformă și să se informeze numai din surse oficiale”, a declarat prefectul județului Arad, Toth Csaba.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.