Ziarul electronic al arădenilor

Cabinete noi pentru administrarea vaccinului de la compania Pfizer/BioNTech, deschise în municipiu și județ

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a anunțat că, începând de sâmbătă, vor fi operaționale 167 de cabinete noi pentru administrarea vaccinului de la compania Pfizer/BioNTech, 9 dintre acestea fiind în municipiul și județul Arad.

Distribuţia celor 167 de centre este următoarea: Municipiul Bucureşti – 54 cabinete; Arad – 9 cabinete; Bihor – 3 cabinete; Bistriţa-Năsăud – 3 cabinete; Braşov – 8 cabinete; Cluj – 13 cabinete; Constanţa – 20 cabinete; Dâmboviţa – 4 cabinete; Harghita – 1 cabinet; Hunedoara – 3 cabinete; Satu-Mare – 1 cabinet; Sibiu – 12 cabinete; Timiş – 30 de cabinete; Vâlcea – 6 cabinete.

Cele 9 cabinete din municipiul și județul Arad vor fi deschise astfel: Cinematograf Grădiște (2 fluxuri), Cinematograf Solidaritatea – cartier Gai (2 fluxuri), Vinga (1 flux), Macea (1 flux), Vladimirescu (1 flux), Săvârșin (1 flux), Pâncota (1 flux).

„Începând de sâmbătă, 20 martie, 167 de cabinete noi devin operaţionale pentru imunizarea cu vaccinul produs de compania Pfizer/BioNTech, în 13 judeţe din ţară şi la nivelul municipiului Bucureşti. Vaccinarea efectivă a persoanelor programate se va realiza începând de marţi, 23 martie. Toţi cei care doresc să se vaccineze se pot programa începând de mâine, 20 martie a.c., prin intermediul listelor de aşteptare alocate acestor cabinete. Reamintim că programarea se poate realiza atât online în platformă, cât şi telefonic în Call Center, la numărul 021.414.44.25.
Fiecare persoană se poate înscrie pe o singură listă de aşteptare, iar după ce este notificată că este un loc disponibil trebuie să acceseze platforma şi să se programeze în termen de 24 de ore“, a anunțat Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Conform sursei citate, locurile libere vor fi disponibile doar pentru persoanele înscrise în lista de aşteptare, cu menţinerea prioritizării.

„Astfel, vor fi notificate pe 75% din locuri persoane din cadrul populaţiei la risc şi pe 25%, lucrători din domenii esenţiale. În cabinetele în care rămân locuri libere vor fi notificate persoanele din Etapa a III-a înscrise pe listele de aşteptare.

Recomandăm cetăţenilor care se înscriu pe aceste liste să confirme programarea la vaccinare, astfel încât să nu piardă poziţia ocupată iniţial pe această listă.

Persoanele care aleg programarea individuală în platforma electronică trebuie să acceseze aplicaţia după primirea notificării pentru alegerea zilei şi a intervalului orar. Cele care optează pentru programarea prin call center, la numărul 021.414.44.25, vor fi planificate la vaccinare în ziua şi în intervalul orar disponibile pentru administrarea vaccinului, fără a fi necesară confirmarea programării“, au mai precizat reprezentanții Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.