Ziarul electronic al arădenilor

Scaunele de bucătărie și cele de living – cum le alegem corect pentru un design scandinav?

În ultimii ani, tot mai multe familii aleg stilul nordic pentru decorul interior al locuinței, atât din considerente funcționale, cât și din motive estetice. Alegerea pieselor de mobilier, cum sunt scaunele de bucătărie și cele pentru living, canapelele, masa de cafea și cea de dining… trebuie realizată ținând cont de regulile de bază ale stilului.

Nerespectarea acestora poate rezulta într-un decor discordant, în care nu ne va fi drag să ne relaxăm după o zi de muncă.

Regulile de bază în decorul scandinav

Așa cum spuneam, trebuie să fim atenți la câteva aspecte care la prima vedere pot părea nesemnificative:

  • Cromatica

Atmosfera caldă, intimă și relaxantă, atât de specifică stilului nordic, nu poate fi obținută fără îmbinarea armonioasă a culorilor. Scaunele de living, măsuța de cafea, ramele oglinzilor și micile covorașe trebuie alese în nuanțe din aceeași paletă cromatică, astfel încât aspectul final să dea impresia de curat și ordonat. Atunci când ne dorim să spargem monotonia cromatică, putem alege un singur element din cele din încăpere într-o culoare aprinsă, de tipul albastrului marin, movului royal sau al galbenului solar.

  • Mobila multifuncțională

Mobila nordică trebuie să îmbine utilul cu plăcutul. Trebuie să se încadreze în orice spațiu, oricât de mic și sub orice formă. Ideal ar fi ca aceasta să se poată restrânge în momentele în care nu este utilizată sau să poată fi ușor depozitată, dacă putem spune așa. Spre exemplu, măsuța de cafea ar putea fi de tipul celor pliabile, iar scaunele de dining pot fi fără spătar, astfel încât să poată fi așezate sub masă, fără a aglomera spațiul.

  • Îmbinarea corectă a texturilor

Lemnul, ca material principal din care sunt realizate foarte multe dintre piesele de mobilier și de decor ale stilului scandinav, este vedeta materiilor prime în acest sens. Versatilitatea, ușurința de prelucrare și aspectul său foarte plăcut sunt principalele motive pentru care el este ales pentru confecționarea scaunelor de sufragerie sau de bucătărie, meselor de dining, de cafea sau noptierelor. Marmura, metalul și plasticul sunt alte materiale utilizate în decorul nordic. Combinarea acestora trebuie să țină cont de restul culorilor din încăpere și de piesele de decor utilizate.

Scaunele de bucătărie sau de living – cum le alegem ținând cont de criteriile de mai sus

Sunt obiecte cărora le acordăm o atenție mai redusă decât altora, însă atunci când o facem, realizăm că alegerea lor nu este atât de ușoară. Scaunele tapițate, din lemn, din plastic, cu spătar sau fără, scaunele pentru sufragerie sau pentru bucătărie… trebuie să respecte toate regulile de bază ale stilului nordic. Iată ce trebuie să avem în vedere când le alegem:

  • Comoditatea înainte de toate

Fiind obiecte pe care ne așezăm în momentele în care vizionăm un film, mâncăm, discutăm sau ne odihnim, modelele de scaune de living selectate trebuie să fie comode, în primul rând, și abia în cele din urmă estetice. Același lucru este valabil și pentru cele de living.

  • Material rezistent

Metalul este cel mai rezistent material pentru construcția scaunelor, însă atunci când le alegem pe acestea trebuie să privim în ansamblu modul în care ele se integrează în spațiul de dining și la potrivirea lor cu masa. Totodată, alegând un scaun din lemn, șansele de a da greș în integrarea acestuia în cadrul încăperii sunt mai mici, căci lemnul este un material foarte versatil, dar și extrem de rezistent.

  • Culoarea potrivită

Cum cromatica joacă un rol esențial în decorul scandinav, scaunele de bucătărie moderne, la fel ca cele destinate livingului, trebuie să se integreze perfect în cadru, din punct de vedere cromatic. Cel mai adesea, acestea sunt deschise la culoare, însă nu este obligatoriu să le alegem astfel. Ele trebuie să completeze armonia culorilor din bucătărie sau din living.

Dacă te-ai săturat de ofertele basic de scaune de bucătărie sau de living și cauți ceva cu adevărat deosebit, compania NoRDA este exact ce ai nevoie. Site-ul acesteia prezintă o gamă variată de scaune de plastic, de lemn sau de metal, sub fel de fel de forme, ce se pot integra în orice spațiu.

Așadar, cumpără inteligent de pe nordashop.com și oferă interiorului casei tale aspectul mult visat!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.