Ziarul electronic al arădenilor

Scafandrii din Arad au recuperat trupul unui adolescent care s-a înecat în râul Timiş

Trupul unui adolescent în vârstă de 17 ani, care s-a înecat în râul Timiş, în județul Caraș Severin, a fost scos la suprafață de scafandrii din cadrul ISU Arad.

Trupul băiatului a fost găsit, miercuri seara, în zona localităţii Zăgujeni, din judeţul Caraş-Severin, după o intervenţie de aproximativ cinci ore.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Caraş-Severin, la faţa locului s-a intervenit în urma unui apel la 112, pentru căutarea tânărului fiind mobilizate două echipaje de pompieri din Caransebeş, cu o barcă, dar şi doi scafandri de la ISU Arad, care au căutat persoana dispărută în albia râului. Pentru a nu pune în pericol intervenţia echipei de scafandri, s-a dispus oprirea deversării apelor din barajele Poiana Mărului şi Rusca Teregova.

Conform ISU Arad, miercuri, în jurul orei 18.00, echipajul de scafandri din cadrul Detașamentului de Pompieri Arad a fost trimis în misiune de sprijin la ISU Caraș, pentru căutarea unui minor de 17 ani, înecat în zona localității Zăgujeni, în râul Timiș.

„Cei doi subofițeri, plt. adj. Cristian Palcu și plt. maj. Robert Vakaracs, au început misiunea în jurul orei 21.00. Misiunea a fost foarte dificilă și cu un grad ridicat de risc, din cauza curenților puternici și a vizibilității reduse. După 45 de minute de căutări, victima a fost găsită la aproximativ 2 km de locul în care se presupune că s-a înecat și la aproximativ 2 m adâncime“, a informat ISU Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.