Ziarul electronic al arădenilor

Reparații la Podul Decebal. Traficul rutier, restricționat

Traficul rutier va fi închis pe Podul Decebal din Arad, începând miercuri, pentru efectuarea unor lucrări de reparații.

„Circulația va fi închisă pe tronsonul: sens giratoriu Ștrandul Neptun – Podul Decebal – intersecția dintre Bd. Decebal și str. Nicolae Bălcescu. Legătura dintre centrul municipiului și cartierul Subcetate se va putea face în Nord, prin Piața Podgoria, sau în Sud, peste Podul Traian. Pentru a fluidiza circulația rutieră de-o parte și de alta a podului, pe durata lucrărilor, semafoarele vor fi oprite în intersecția str. N. Bălcescu cu B-dul Dragalina. Totodată, în funcție de situație, Direcția Generală Poliția Locală Arad va fluidiza traficul în punctele de conflict”, a explicat Bogdan Vlad – Boca, membru în cadrul Comisiei de Sistematizare a Circulației.

Conform unui anunț făcut, săptămâna trecută, de Primăria Arad, Comisia de Sistematizare a Circulaţiei a avizat favorabil întreruperea circulaţiei pe Podul Decebal în perioada 18 mai – 3 septembrie 2020.

Podul Decebal face legătura între centrul oraşului şi patru cartiere, dar asigură şi accesul spre Ştrandul „Neptun“ și Cetatea Aradului, iar anunţul licitaţiei de atribuire a lucrărilor de reabilitare a fost publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) la începutul anului 2019.

Podul Decebal, lung de 191 metri, a fost inaugurat în urmă cu 46 de ani, dar se afla în stare avansată de degradare. În studiul de fezabilitate al proiectului privind efectuarea reparaţiilor capitale, aprobat de Consiliul Local Municipal Arad încă din 2016, se arată că structura a fost afectată de traficul intens, care în 24 de ore ajunge la 20.000 de vehicule.

După efectuarea reparaţiilor capitale, care vor costa aproximativ 7,6 milioane de lei (TVA inclus), durata de exploatare va creşte cu peste 25 de ani, susţin reprezentanţii Primăriei, iar poluarea fonică va fi redusă.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.