Ziarul electronic al arădenilor

Primăria Ineu atacă în instanţă ordinul de instituire a carantinei

Primăria oraşului Ineu va ataca în instanţă ordinul prin care s-a instituit carantina, care a intrat în vigoare miercuri la ora 22.00, considerând că măsura este una tardivă şi afectează populaţia şi economia zonei.

Primarul oraşului Ineu, Călin Abrudan, a declarat, joi, că a făcut propunerea de contractare a unei firme de avocatură în Consiliul Local, care a aprobat-o.

„Consiliul Local a decis astăzi (joi – n.r.) contractarea unui avocat pentru a ataca la Curtea de Apel Bucureşti acest ordin. Procedura a fost demarată cu documentaţiile necesare (…) Consider că este o măsură tardivă, cazurile la Ineu au început să scadă. Sunt destule probleme şi din punct de vedere economic şi social, nu este o măsură binevenită“, a spus primarul.

El a mai spus că „localnicii nu văd cu ochi buni nicio măsură de acest gen“.

„Prima zi de carantină a fost destul de dificilă, pentru că oamenii nu au fost informaţi, mai ales cei care nu au acces la mediul online. Am încercat să informăm mai multă lume cu ajutorul jandarmilor şi poliţiştilor, pentru ca oamenii să fie pregătiţi cu documente când ies din casă. De vineri, o să fie mai strict, vor fi mai vigilenţi şi cei de la Poliţie“, a mai declarat Călin Abrudan.

Marţi, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Arad a decis instituirea carantinei în oraşul Ineu, din cauza răspândirii accentuate a SARS-CoV-2 în comunitate, iar un ordin în acest sens a fost semnat, miercuri, de către şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

sursa: Agerpres

Orașul Ineu, în carantină. Ordinul DSU, publicat în Monitorul Oficial

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.