Ziarul electronic al arădenilor

Primăria din Arad, amendată pentru o hală din Piața „Mihai Viteazul“

Primăria Municipiului Arad a fost amendată de Inspectoratul de Stat în Construcții pentru că a dat în folosință o hală din Piața „Mihai Viteazul“, fără a fi efectuată recepția lucrărilor.

Informația a fost făcută publică de USR Arad, care a depus o sesizare la Inspectoratul de Stat în Construcții.

„Inspectoratul de Stat în Construcţii a constatat că hala proaspăt renovată a Pieţei «Mihai Viteazul» a fost dată în folosinţă fără a fi efectuată recepţia lucrărilor şi fără ca acestea să fie finalizate, sancţionând beneficiarul cu amendă’, se arată într-un comunicat de presă transmis, luni, de USR Arad.

În comunicat se mai precizează că, în cursul lunii ianuarie, filiala locală USR a fost sesizată despre faptul că apa s-a infiltrat prin tavanul halei peste comercianţi şi clienţi în proximitatea corpurilor de iluminat, punându-i în real pericol.

USR a sesizat problema la Inspectoratul de Stat în Construcţii, care a sancţionat beneficiarul lucrărilor, adică Primăria Arad, cu amendă de 20.000 de lei.

„Am decis să transmitem mai departe această problemă celor abilitaţi să controleze modul în care s-au efectuat lucrările din piaţă, deoarece nu este normal ca apa să pătrundă printr-un acoperiş nou, iar cei responsabili de defecţiuni trebuie să le remedieze. Sper ca această întâmplare să fie o excepţie, ca autorităţile să înţeleagă că siguranţa cetăţenilor nu este opţională, că regulile trebuie respectate pentru binele oamenilor“, se mai arată în comunicat.

Referitor la această situaţie, reprezentanţii Primăriei Arad au precizat că vor emite ulterior un punct de vedere.

Primăria Arad a mai fost amendată de către inspectorii în costrucţii, cu 1.000 de lei, tot în urma unei sesizări depuse de USR. La finalul anului trecut, inspectorii au constat că administraţia locală a amplasat în centrul oraşului un monument fără a deţine autorizaţia de construire.

Este vorba de lucrarea „Arad 1918“, realizată din metal de către elevi ai Colegiului de Arte „Sabin Drăgoi“, în urma unei finanţări primite de la municipalitate. Primăria a depus documentaţia pentru obţinerea autorizaţiei în 16 noiembrie 2018, dar aceasta nu fusese emisă la timp pentru dezvelirea monumentului cu ocazia Centenarului.

CITITI SI: Primăria Arad, amendată pentru monumentul din fața cinematografului Dacia

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.