Ziarul electronic al arădenilor

Primăria Arad: „Tot mai multe mijloace de transport în comun sunt vandalizate“

Autoritățile locale susțin că, în ultima perioadă, tot mai multe mijloace de transport în comun care circulă în municipiul Arad sunt vandalizate și cer cetățenilor să sesizeze aceste fapte.

Reacția autorităților a venit după ce în spațiul virtual au apărut imagini cu un vagon de tramvai care aparține Companiei de Transport Public Arad.

Referitor la imaginile apărute în spaţiul public, în care este prezentat un vagon al Companiei de Transport Public Arad, care pare «să provină din lumea a treia», întrucât tapiţeria de pe câteva banchete lipseşte, Primăria Municipiului Arad şi Compania de Transport Public susțin că este vorba despre „încă un caz de vandalizare a mijloacelor de transport în comun din municipiu“.

„Alarmant este faptul că vorbim despre un adevărat fenomen cu care CTP Arad se confruntă în ultima perioadă. Iar când spunem vandalizare ne referim la scaune sau bănci distruse, graffiti-uri aplicate atât pe exteriorul, cât şi pe interiorul vagoanelor de tramvai, hârtii sau coji de semințe aruncate peste tot“, se arată într-un comunicat de presă remis de Primăria Municipiului Arad.

Autoritățile au făcut un apel către cetățeni, solicitându-le să sesizeze actele de vandalism la care sunt martori.

„Întrucât cazurile de acest gen sunt tot mai frecvente, apelăm la spiritul civic al arădenilor pentru a pune capăt acestui fenomen.Vă rugăm, ca în momentul în care sunteţi martori la un un asemenea episod, să anunţaţi în cel mai scurt timp vatmanul pentru ca cei care distrug un bun, care este al nostru, al tuturor, să răspundă pentru faptele lor în faţa oamenilor legii.

Pe lângă pagubele directe rezultate din înlocuirea pieselor distruse, CTP Arad înregistrează pierderi din cauza imobilizării tempoare a mijloacelor de transport în comun avariate, prin retragerea lor de pe traseu. A fost şi cazul tramvaiului prezentat recent pe reţelele de socializare rulând prin centrul oraşului cu banchetele distruse“, se mai menționează în comunicatul Primăriei.

Conform sursei citate, vagonul în care au fost făcute fotografiile publicate pe o rețea de socializare a fost retras la scurtă vreme de la incident, iar băncile au fost reparate, din bani publici.

foto: Primăria Municipiului Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.