Ziarul electronic al arădenilor

CUM SA iti depozitezi lucrurile eficient atunci cand locuiesti intr-o casa mica

Sa locuiesti intr-o casa mica nu trebuie sa insemne neaparat sa renunti la lucrurile preferate sau sa traiesti in inghesuiala. Exista multe metode prin care poti depozita eficient si poti amenaja o garsoniera ori o casa de mici dimensiuni, astfel incat sa poti sa ai toate facilitatile necesare si sa te bucuri si de spatiu.

Fie ca apelezi la mobila speciala, fie la cateva trucuri ingentioase sau iti creezi propria camera de depozitare, trebuie sa ai in vedere faptul ca exista solutii.

Sfaturi pentru o depozitare eficienta:

1. Nu lasa la vedere decat obiectele pe care le folosesti

Cand stai intr-un spatiu mic, nu trebuie sa ai in preajma decat obiectele cu adevarat folositoare. Renunta la obiecte precum revistele, cartile pe care nu le folosesti sau decoratiunile inutile.

Cel mai important exemplu îl constituie aparatele si electrocasnicele care nu mai sunt functionale si pe care inca le tii in casa. Nu iti mai functioneaza laptopul? Repara-l, depoziteaza-l sau vinde-l pentru piese.

Totusi, cel mai bine ar fi sa il repari, iar pe WWW.SALUT-IT.RO poti gasi ajutorul de care ai nevoie.

2. Cutiile de depozitare sunt absolut necesare

Toate obiectele pe care nu le folosesti isi au locul in cutiile de depozitare. Poti sa le organizezi pe mai multe categorii: medicamente, produse de ingrijire, haine, accesorii, carti, jucarii sau orice altceva iti trece prin cap. Nu sunt deloc scumpe, insa, daca nu vrei sa cheltui deloc bani pe asa ceva, le poti confectiona chiar la tine acasa, urmarind acest clip.

Nu iti face griji, nu ai nevoie de prea multe materiale. Daca cutiile sunt frumos decorate si se asorteaza cu atat cu mobila, cat si cu aspectul casei, atunci le poti pune la vedere. Daca nu, cel mai bine ar fi sa le depozitezi in dulapuri ori sertare.

3. Ordinea trebuie sa fie la o activitate obisnuita

Depozitarea eficienta tine si de ordine. O casa unde totul este la locul lui si ordinea se pastreaza nu va fi niciodata lipsita de spatiu sau incarcata. Chiar daca folosesti cutii de depozitare, este important ca odata ce utilizezi un obiect aflat in interiorul lor, sa il pui la loc dupa ce ti-ai terminat treaba cu el.

Evita sa lasi lucrurile in dezordine, imprastiate in casa. Formeaza-ti o rutina din a pune orice utilizezi in locul destinat imediat dupa folosire.

4. Alege mobila care sa te ajute sa depozitezi

Un dulap mare, cat peretele, iti va fi de folos in stocarea multor lucruri, comparativ cu unul mic. Invata sa alegi mobila in avantajul tau, fie ca e vorba de un dulap cu pat incorporat, fie pat sau canapea cu lada ori mese cu spatiu de depozitare.

Multe magazine de mobila pun la dispozitie astfel de modele, care sa serveasca spatiilor mici, indeplinind mai multe roluri in acelasi timp. Preturile variaza in functie de calitatea pe care o doresti, insa poti gasi produse ieftine si durabile. Totul tine de cat de bine le intretii.

Transforma-ti casa folosind trucurile de mai sus. Vei vedea ca te vei putea bucura de spatiu daca incepi sa decorezi si sa amenajezi punand accent pe spatiile de depozitare.

sursa foto: shutterstock.com

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.