Ziarul electronic al arădenilor

Preferințele arădenilor în ceea ce privește vacanțele

vacantaMajoritatea agențiilor de turism le oferă clienților posibilitatea de a cumpăra vacanțe la preț redus, în funcție de anumite criterii, acestea fiind împărțite în trei categorii principale: Early Booking, Last Minute și City Break.

Practic, este vorba despre modul în care fiecare persoană acționează înainte de a pleca într-un concediu – fie își planifică vacanța cu câteva luni înainte, fie se decide în ultimul moment, fie preferă să călătorească 2-3 zile, în special în timpul unui weekend.

Pe baza datelor oferite de Google în ultimele 24 de luni, specialiștii DWF și reprezentanții Aerolines.ro au realizat o analiză a obiceiurilor locuitorilor județului Arad în ceea ce privește achiziționarea pachetelor de vacanță.

La nivelul judetului Arad, toate cele trei categorii au înregistrat creșteri în ultimul an, însă cea mai spectaculoasă ascensiune, de peste 1.008,70%, se observă la vacantele tip Early Booking, ceea ce reflectă interesul oamenilor de a-și face planurile din timp, beneficiind astfel și de reduceri semnificative din partea agențiilor de turism și de prețuri mai bune la biletele de avion.

De cealaltă parte se află pachetele City Break, cu o evoluție de doar 38,84% în ultimul an.

Ce înseamnă acest lucru? Arădeniii nu își permit să plece într-o vacanță neprevazută, indiferent că sunt condiționați de programul de la locul de muncă sau de aspectele financiare, astfel că se situeaza pe locul 20 la nivel național din acest punct de vedere.

Analizând preferințele oamenilor pentru mijlocul de transport folosit în timpul vacanțelor, avionul ocupă prima poziție în acest sens. Siguranța de care se bucură pasagerii, rapiditatea cu care ajung la destinație și prețurile accesibile sunt doar câteva dintre avantajele pe care le au cei care călătoresc cu avionul.

Dar care sunt destinațiile de vacanță pe care arădeniii le caută cel mai mult?

„Anul acesta se caută tot mai des bilete de avion ieftine pentru Viena, Berlin, Roma, trei dintre cele mai frumoase orașe ale lumii”, a declarat Iulian Scrieciu, online manager la Aerolines.ro.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.