Ziarul electronic al arădenilor

Prefectura Arad: Depăşirea incidenţei de 3 cazuri COVID-19 la 1.000 locuitori în municipiu, în cel mult două zile

Prefectura Arad a anunțat că depăşirea incidenţei de 3 cazuri de COVID-19 la 1.000 locuitori este iminentă în municipiul Arad şi va avea loc în cel mult două zile, după ce datele de miercuri arată deja o incidenţă de 2,96, astfel că autorităţile anunţă măsurile care vor fi luate pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.

„Depăşirea în municipiului Arad a pragului de 3 cazuri COVID-19 la 1.000 de locuitori este posibil să aibă loc în următoarele două zile, conform prognozelor Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Arad, deoarece instituţia a calculat astăzi o incidenţă de 2,96 cazuri/1.000 de locuitori, calculul fiind realizat conform prevederilor Hotărârii Guvernului României nr. 856/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 15 octombrie 2020, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19“, se arată într-un comunicat transmis de Prefectura Arad.

Conform sursei citate, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Arad va fi convocat imediat ce se va depăşi incidenţa de 3/1.000 de locuitori.

„Astfel, în baza cadrului legal existent, măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19 aferente depăşirii incidenţei de 3/1.000 de locuitori vor intra în vigoare, în municipiul Arad, cel mai probabil de la începutul săptămânii viitoare“, se arată în comunicat.

Prefectura a anunţat şi care sunt măsurile ce vor fi luate în municipiu, între care trecerea şcolilor în scenariul roşu şi participarea elevilor la cursurile online.

Totodată, purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, de către toate persoanele care au împlinit vârsta de cinci ani va fi obligatorie în toate spaţiile publice închise şi deschise, aglomerate şi neaglomerate.

Organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte va fi interzisă, iar activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, va fi interzisă în interiorul clădirilor. Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare va fi permisă doar pentru persoanele cazate în respectivele unităţi şi activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc va fi interzisă.

„Principalele metode de prevenire a răspândiri COVID-19 rămân însă distanţarea socială, purtarea măştii de protecţie şi dezinfectarea corectă a mâinilor şi suprafeţelor“, aminteşte Prefectura Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.