Ziarul electronic al arădenilor

Constituirea consiliilor locale din județul Arad, prin videoconferinţe cu prefectul

Şedinţele pentru constituirea consiliilor locale formate în urma alegerilor din 27 septembrie au început în judeţul Arad miercuri, dar au loc, pentru prima dată, în regim de videoconferinţă cu Prefectura, în contextul pandemiei de COVID-19.

Prefectul judeţului Arad, Gheorghe Stoian, a convocat primele şedinţe în care primarii şi consilierii locali declaraţi aleşi au depus jurământul, acestea desfăşurându-se deja în Curtici, Ineu, Chişineu-Criş şi Sintea Mare.

Pentru prima dată, participarea prefectului are loc în sistem de videoconferinţă, a anunţat Biroul de presă al Prefecturii Arad.

„Conform prevederilor legale, prefectul deschide şedinţa iar secretarul general al unităţii administrativ-teritoriale dă citire încheierilor judecătoreşti privind validarea mandatelor primarului şi consilierilor locali. Conducerea şedinţei este preluată apoi de cel mai vârstnic consilier local dintre cei validaţi împreună cu doi dintre cei mai tineri.

Noul consiliu local va fi declarat legal constituit prin Ordin al prefectului, emis în termen de trei zile de la şedinţa de constituire, dacă numărul de consilieri locali care au depus jurământul este mai mare decât primul număr natural strict mai mare decât jumătate din numărul membrilor consiliului local. Ulterior, în prima şedinţă a consiliului local vor depune jurământul şi consilierii locali supleanţi ai căror mandate au fost validate de judecătorie“, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii Arad.

Prefectul Gheorghe Stoian a transmis că „funcţiile de primar şi consilier local sunt onorante, iar titularii lor poartă o mare responsabilitate de a conduce destinele comunităţilor, cu atât mai mult în aceste momente grele prin care trecem cu toţii, generate de virusul SARS-CoV-2“.

„Le doresc tuturor să fie umăr lângă umăr, privind către ziua care vine, către anii care vin, către ceea ce doresc să devină localităţile unde au fost aleşi. Să fie demni de ceea ce au primit şi mândri de ceea ce vor lăsa în urmă. Vor găsi întotdeauna la Instituţia Prefectului sprijin şi îndrumare, conform legii, atât prin activitatea mea sau a subprefecţilor, cât şi prin cea a funcţionarilor din instituţie“, a mai transmis Gheorghe Stoian.

foto: Prefectura Județului Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.