Ziarul electronic al arădenilor

Post medical avansat pentru trierea eventualelor persoane cu noul coronavirus, la Spitalul Județean

Postul medical avansat din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență  Arad a fost operaționalizat, sâmbătă, în curtea Spitalului Clinic Județean de Urgență, ca parte a măsurilor preventive de împiedicare a răspândirii noului coronavirus COVID-19.

Postul medical este format din mai multe corturi speciale. Conform Prefecturii Județului Arad, acesta va fi folosit pentru triajul epidemiologic a eventualilor suspecți, dacă situatia o va impune. Măsura este luată pentru ca suspecții de coronavirus să nu intre în Unitatea de Primire Urgențe (UPU), unde ar putea îmbolnăvi alți pacienți.

Corturile au sistem de încălzire care poate fi suplimentat în caz de nevoie. „În fiecare cort am montat paturi și perfuzoare. Monitoarele și cealaltă aparatură medicală se montează la solicitarea UPU, în funcție de necesitățile medicale. Tot în caz de nevoie, ISU Arad asigură alimentarea cu energie electrică. Capacitatea corturilor este dată tot de dinamica operativă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca.

În acest moment, nu există persoane cu domiciliul în judeţul Arad care să fie diagnosticate cu coronavirus COVID-19.

În județ au existat 7 cazuri confirmate, toate la persoane din alte județe, care, fiind venite din Italia, se aflau în centrele de carantină în Arad. Toți pacienții au fost transferați la spitalele regionale din apropierea județelor de domiciliu.

foto: ISU Arad

CITITI SI: Secție de la Spitalul Județean Arad, pregătită pentru pacienții infectați cu coronavirus

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.