Ziarul electronic al arădenilor

A fost închis Punctul de Trecere a Frontierei Turnu

Şeful Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea, Marin Bondar, a declarat, sâmbătă, că la ora 16.00 au fost închise punctele de trecere a frontierei bihorene de la Salonta, Săcuieni şi Valea lui Mihai, respectiv Turnu, din judeţul Arad, toate din structura ITPF Oradea.

„Astăzi, de la ora 16,00, sunt închise PTF-urile cu trafic mai redus, în baza hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Deşi ministrul Velea a anunţat joi seară această decizie, noi azi am primit dispoziţia cum că de la ora 16,00 se închid. Şi le-am şi închis: PTF-urile Salonta, Săcuieni, Valea lui Mihai, Turnu, pe rutier, plus Valea lui Mihai feroviar şi Salonta, feroviar. PTF-ul Episcopia Bihor rămâne deschis pentru feroviar şi Borşul pentru rutier“, a precizat Marin Bondar.

Potrivit acestuia, traficul prin PTF-uri este destul de scăzut în ultimele două zile.

„Eu chiar azi am fost prin puncte, împreună cu inspectorul general, domnul Buda, care a venit să verifice activitatea în PTF-uri. Traficul este destul de scăzut, mult mai scăzut decât în altă perioadă“, a adăugat inspectorul şef.

Marin Bondar a mai precizat că partea ungară a fost informată de închiderea celor patru puncte rutiere şi două feroviare, ştiut fiind că sunt efectuate controale împreună.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat joi seară, într-o conferinţă de presă, că în cadrul Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă s-a decis închiderea mai multor puncte de trecere a frontierei din ţară care nu sunt atât de tranzitate.

„Pentru folosirea eficientă a resurselor în punctele de trecere a frontierei urmează să fie închise temporar următoarele puncte de trecere cu trafic redus: Turnu, Săcuieni, Salonta şi Valea lui Mihai – la graniţa cu Ungaria, Sighet – la graniţa cu Ucraina, Negru Vodă, Lipniţa, Dobromir, Zimnicea, Turnu Măgurele şi Bechet – la frontiera cu Bulgaria, Rădăuţi-Prut şi Oancea – la graniţa cu Moldova“, a precizat Marcel Vela.

sursa: Agerpres

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.