Ziarul electronic al arădenilor

Polițiștii rutieri în acțiune. Vitezomani depistați în municipiu

Peste 80 de amenzi, în valoare de aproximativ 26.000 lei, au fost aplicate de polițiștii rutieri în timpul unei acțiuni care s-a desfășurat în municipiul Arad, în cadrul acesteia fiind depistați și doi șoferi care conduceau autoturisme cu viteze mult peste limita legală.

Acțiunea cu efective mărite a polițiștilor de la Biroul Rutier s-a desfășurat vineri și a vizat combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Pentru neregulile constatate în timpul acțiunii au fost aplicate 83 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 26.000 de lei. Dintre acestea, 18 au fost aplicate pentru depășirea regimului legal de viteză, 8 pentru lipsa centurii de siguranță, iar 57 pentru alte abateri.

De asemenea, au fost reținute 15 permise de conducere și 4 certificate de înmatriculare.

„În cadrul aceleiași acțiuni, doi șoferi au rămas fără permise de conducere, după ce au fost întregistrați de radar în timp ce rulau cu peste 100 km/h, în zone cu viteza limitată la 50 km/h“, a anunțat IPJ Arad.

Astfel, pe Calea Aurel Vlaicu din municipiu a fost depistat un bărbat de 47 de ani, din Arad, în timp ce conducea un autoturism, având o viteză de 147 km/h. Totodată, a mai  depistat și un bărbat de 34 de ani, care conducea un autoturism cu viteza de 135 km/h.

„În cazul acestora a fost dispusă suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioada de 90 de zile“, a informat IPJ Arad.

Conform sursei citate, astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare, în scopul prevenirii accidentelor rutiere.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.