Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE 2 Poliţist de la Penitenciarul Arad, găsit împuşcat în timp ce era de serviciu

Un poliţist de penitenciare aflat în serviciu, angajat al Penitenciarului Arad, a fost găsit împuşcat, în Postul Control 2 al unităţii.

„Duminică, în jurul orei 4.00, un poliţist de penitenciare aflat în serviciu, angajat al Penitenciarului Arad, a fost găsit împuşcat, în Postul Control 2 al unităţii. Personalul penitenciarului a solicitat, de îndată, sprijinul unui echipaj SMURD, la sosirea echipajului medical fiind constatat decesul. Concomitent, a fost informat Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Arad, în vederea efectuării cercetărilor specifice la faţa locului”, a transmis, duminică, Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Sursa citată precizează că poliţiştii de penitenciare sunt evaluaţi psiholgic periodic, precum şi ori de câte ori este necesar, ultima evaluare psihologică fiind efectuată, în cazul de faţă, la data de 6 noiembrie 2018.

Sursa citată a precizat că poliţistul de penitenciare, în vârstă de 46 de ani, era angajat în sistemul penitenciar din anul 1999, îndeplinindu-şi cu responsabilitate şi profesionalism atribuţiile de serviciu.

„Cauzele şi împrejurările producerii acestui eveniment vor fi stabilite de organele de cercetare penală abilitate. Întregul colectiv al Penitenciarului Arad şi conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor îşi exprimă regretul faţă de acest eveniment şi transmite sincere condoleanţe familiei”, a mai transmis Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

UPDATE

Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad a preluat cazul poliţistului găsit împuşcat în Penitenciarul Arad, procurorii mergând pe varianta sinuciderii cu arma din dotare.

„A fost deschis un dosar pentru determinarea sau înlesnirea sinuciderii. Poliţistul a folosit pistolul din dotare, model Carpaţi de calibru 7,65 mm“, a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, procurorul Dan Ursu.

UPDATE 2

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad a informat că apelul a fost efectuat la SNAU 112 și transferat în Dispeceratul colocat ISU/SAJ, la ora 4.11. „A fost alocat la caz echipajul SMURD Terapie Intensivă Mobilă a Detașamentului de Pompieri Arad, care are în componență și medic. Echipajul ajuns la fata locului la 4.16 – 4.18, a găsit o persoană decedată. Plagă prin împușcare la nivelul capului“, a precizat ISU Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.