Ziarul electronic al arădenilor

Hoț prins de cetățeni, în Piața Catedralei. Victimă, un bărbat de 75 de ani

Un arădean în vârstă de 75 de ani a căzut victimă unui tânăr, recidivist, care i-a furat o sumă de bani, în timp ce se afla în Piața Catedralei, autorul faptei fiind văzut și reținut de câțiva cetățeni aflați în apropiere.

Incidentul a avut loc sâmbătă la amiază, când bătrânul se afla la cumpărături în Piața Catedralei.

Aflat la cumpărături, bărbatului de 75 de ani i-a fost sustrasă o bancnotă de 50 de euro, în timp ce se afla în fața unei gherete. Autorul furtului este un arădean, în vârstă de 27 de ani, care, conform propriilor afirmații, făcute ulterior în fața polițiștilor locali, ar fi un recidivist ce a efectuat detenție, inclusiv în străinătate.

„Un martor care a asistat la întreaga scenă a solicitat intervenția echipajelor din cadrul Serviciului Ordine Publică și Circulație al DGPL Arad. Imediat după comiterea furtului, S.C.M. a încercat să fugă de la locul faptei, însă a fost reținut de cetățeni, până la sosirea polițiștilor locali. După ce a fost imobilizat și condus la sediul DGPLA, tânărul de 27 de ani și-a recunoscut fapta, indicând totodată că a aruncat bancnota sub o masă din piață“, a informat Direcția Generală Poliția Locală Arad.

Prejudiciul creat bătrânului a fost ulterior recuperat de polițiștii locali cu atribuții de ordine publică din locul indicat de hoț și returnat păgubitului.

„În ceea ce îl privește pe S.C.M., acesta a fost predat, pe bază de proces-verbal, unui echipaj al Poliției Municipiului Arad, în vederea  continuării cercetărilor. De asemenea, colegilor de la poliția națională le-a fost prezentat și martorul care anunțase echipajul DGPLA. Spre deosebire de alte situații similare gestionate de polițiștii locali în ultimele luni, în acest caz există premisele ca SCM să răspundă penal pentru fapta sa și, drept urmare, să nu mai aibă ocazia mult timp de a săvârși infracțiuni ori contravenții în Arad. Păgubitul a decis să depună plângere“, se precizează într-o informare transmisă presei de DGPL Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.