Ziarul electronic al arădenilor

Peste 27.000 de contracte de muncă închise în primele zile ale lunii aprilie, în Arad

Peste 27.000 de contracte de muncă au fost închise în primele zile ale lunii aprilie, în judeţul Arad, din care 16.000 reprezintă persoane trimise în şomaj tehnic, iar 11.000, în şomaj clasic.

Directorul AJOFM Arad, Marinel Henteş, a declarat că „sute de e-mail-uri privind solicitări referitoare la şomajul tehnic sunt primite în fiecare zi“ începând cu 1 aprilie.

„Din păcate, 70% dintre aceste formulare care ajung la noi sunt completate greşit şi suntem nevoiţi să le redirecţionăm către cei care le-au completat, pentru a face corecturile necesare. E drept, timpul a fost scurt, oamenii nu au înţeles foarte bine ce e de făcut“, a spus Henteş.

Conform sursei citate, din cele 27.000 de contracte de muncă încheiate la nivelul judeţului Arad, 16.000 reprezintă angajaţi trimişi în şomaj tehnic şi 11.000 în şomaj clasic.

Directorul AJOFM Arad a adăugat că se fac verificări încrucişate privind exactitatea datelor din formulare, descoperindu-se şi situaţii în care au solicitat şomaj tehnic persoane care nici nu erau angajate.

Marinel Henteş a adăugat că „volumul de muncă este uriaş în această perioadă“, iar la AJOFM Arad se lucrează cu mai puţin de 20 de persoane, în condiţiile în care 12 sunt în concediu medical.

AJOFM nu a realizat deocamdată o situaţie statistică exactă cu dosarele de şomaj tehnic depuse, directorul instituţiei precizând că cifrele pe care le deţine sunt primite de la ITM şi sunt valabile pentru la încheierea zilei de vineri.

„În această perioadă prioritatea noastră o reprezintă preluarea solicitărilor şi soluţionarea acestora. Activitatea de întocmire a situaţiilor statistice este, în acest moment, de importanţă secundară“, a spus Henteş.

Conducerea ITM Arad a confirmat că datele erau valabile şi luni dimineaţă.

sursa: Agerpres

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.