Ziarul electronic al arădenilor

Peste 2.000 de elevi din Arad s-au înscris în programul orelor remediale

Peste 2.000 de elevi arădeni din ciclurile primar şi gimnazial s-au înscris la orele remediale, în care au fost incluse 45 de unităţi de învăţământ, însă şi alţi copii se vor putea alătura programului de recuperare a materiei în următoarea perioadă.

Inspectorul şcolar general din Arad, Marius Gondor, a declarat, vineri, că din 2.022 de copii pentru care au fost depuse cereri pentru înscrierea la orele remediale, 1.217 sunt din ciclul primar, iar restul sunt din clase gimnaziale.

„Pe parcursul programului şi alţi copii se vor putea înscrie. Deocamdată avem 45 de unităţi de învăţământ unde se organizează activităţile remediale, grupele urmând să aibă, în medie, 12 elevi. Pentru fiecare copil, există alocat un buget de 200 de lei pe lună“, a spus Gondor.

El a adăugat că beneficiarii programului sunt copii care au lipsit mult de la cursurile desfăşurate online, cei care au situaţii neîncheiate pe primul semestru sau sunt corigenţi şi copiii au dificultăţi de învăţare.

Conform ordinului Ministerului Educaţiei care stabileşte metodologia orelor remediale, părinţii au putut să îşi înscrie copii în programul respectiv până la data de 3 martie, iar activităţile propriu-zise vor începe din 8 martie.

Ministerul recomandă să fie constituite grupe de 12 elevi, iar activitatea remedială să fie de 20 de ore pe lună/elev, cu prezenţă fizică în clasă, în timpul zilelor lucrătoare, nu în weekend.

Elevii pentru care sunt organizate orele de recuperare sunt cei care nu a avut acces sau au avut acces deficitar la activităţile educaţionale desfăşurate prin intermediul tehnologiei şi al internetului; se află în situaţie de corigenţă la sfârşitul semestrului I al anului şcolar 2020-2021 sau au situaţia şcolară neîncheiată la cel puţin o disciplină; au nevoie de această activitate având în vedere rezultatele şcolare obţinute în semestrul anterior sau la evaluarea iniţială de la începutul semestrului II.

Inspectoratele şcolare, pe baza datelor transmise de către şcoli, stabilesc unităţile de învăţământ care vor organiza activităţi remediale în cadrul Programului naţional pilot de tip „Şcoala după şcoală“ din lista celor care au optat pentru organizarea acestor activităţi.

Inspectoratele şcolare repartizează bugetele corespunzătoare acordării sprijinului financiar unităţilor de învăţământ în care vor fi organizate activităţile remediale, în funcţie de numărul declarat de elevi care se încadrează în criteriile de eligibilitate. Se acordă unităţilor de învăţământ care organizează aceste activităţi un sprijin de 200 lei/lună/elev.

sursa: Agerpres

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.