Ziarul electronic al arădenilor

Peste 17 tone de deşeuri de aluminiu, descoperite la PTF Nădlac II

Peste 17 tone de deşeuri de aluminiu au fost descoperite într-un autotren în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, autorităţile refuzând intrarea în România pentru că încărcătura nu îndeplinea condiţiile legale.

Autotrenul era condus de un român în vârstă de 37 de ani, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, deşeuri din aluminiu de la o societate comercială din Olanda pentru o firmă din România.

„Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului General Bucureşti din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu. În urma analizei documentelor prezentate la controlul de frontieră, s-a constatat faptul că încărcătura supusă controlului nu îndeplineşte condiţiile legale de intrare pe teritoriul ţării, şoferul neavând documentaţia necesară prevăzută de lege pentru transferul de deşeuri. În total, vehiculul transporta 17.194 de kilograme de deşeuri“, a informat, miercuri, STPF Arad.

Autorităţile au blocat intrarea în ţară a TIR-ului şi continuă cercetările.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.