Ziarul electronic al arădenilor

Percheziții în Arad. Patru bărbaţi, cercetaţi pentru comercializarea a peste două kilograme de canabis

Patru bărbaţi au fost reţinuţi pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc în formă continuată, fiind acuzaţi că au comercializat peste două kilograme de canabis, în localităţi din judeţele Arad şi Timiş.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Arad au dispus, marţi, reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a 4 inculpaţi cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc în formă continuată.

Măsura a fost dispusă după ce 3 dintre inculpaţi au fost prinşi în flagrant, în judeţul Timiş, în timp ce comercializau două kilograme de canabis contra sumei de 32.000 lei, acţiune realizată împreună cu ofiţerii de poliţie din cadrul SCCO Arad.

Activitatea a fost continuată prin punerea în aplicare a şapte mandate de percheziţie domiciliară în judeţele Arad şi Timiş, fiind descoperite şi ridicate în vederea indisponibilizării cantităţile de 168,32 grame canabis şi 50 de grame de seminţe de canabis, un cântar electronic folosit în activitatea infracţională şi suma de 1.300 lei.

În cauză s-a reţinut faptul că, în perioada 14 februarie – 15 martie, cei 4 inculpaţi au comercializat 2,307 kilograme de canabis, activitate desfăşurată pe raza a două localităţi din judeţele Arad şi Timiş.

Miercuri, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Arad a dispus arestarea preventivă a doi dintre inculpaţii cercetaţi în cauză pentru o perioadă de 30 zile. Faţă de ceilalţi doi inculpaţi, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Arad au dispus luarea măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul SCCO Arad, BCCO Timişoara, IPJ Arad şi jandarmilor de la IJJ Arad.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia de Operaţiuni Speciale.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.