Ziarul electronic al arădenilor

Manifestație împotriva războiului din Ucraina, organizată la Arad

Sâmbătă 19 martie, de la ora 17.00, în fața Catedralei Sfintei Treimi din zona Podgoria va avea loc o manifestație împotriva războiului din Ucraina și a lui Putin.

Societatea civilă arădeană lucrează de două săptămâni la foc continuu pentru a veni în ajutorul refugiaților care au tranzitat cu miile orașul. Sâmbăta aceasta facem apel la adunare, pentru a cere oprirea războiului, din solidaritate pentru ucraineni și pentru arădenii implicați.

Este un gest comun al orașelor europene prin care își manifestă susținerea pentru Ucraina în această situație dificilă, dar și poziția fermă împotriva oricăror acte care limitează libertatea statelor lumii.

Ne alăturăm demersului și îi invităm pe toți cei care cred în pace și doresc să trimită un semnal puternic pentru încetarea acestui război injust, neprovocat, care ucide zilnic oameni nevinovați!

Cerem Rusiei să pună capăt masacrării vieților nevinovate ale civililor ucrainieni, mulți dintre ei, copii!

Participarea fiecăruia la protest semnifică comemorarea victimelor și solidarizarea cu cetățenii ucraineni și ruși care se pronunță pentru soluționarea nonviolentă a crizei și evitarea escaladării conflictului.

Imagini de la această manifestație vor fi postate pe rețelele de socializare din toate orașele participante folosind hashtag-ul comun: #CitiesWithUkraine.

Ca români, cetățeni și autorități, ne facem în fiecare zi datoria de a sprijini refugiații din țara vecină, Ucraina: familii dezrădacinate, despărțite, oameni ce fug disperați din calea războiului lăsându-și în urmă agoniselile și patria. Chinul lor este prezent și viu pentru noi. Acești oameni năpăstuiți de urgia dezlănțuită la Kremlin se pot baza pe noi iar noi ne putem baza unii pe alții.

Prezentul protest e o mișcare civică: nu are afiliere politică, nu este determinat de organizații politice sau instituții ale statului român, nu poate fi revendicat de lideri politici ai partidelor.

Text preluat de la Corupția Ucide. Link eveniment: https://fb.me/e/eCUsXKbeT.

Aradul Civic

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.