Ziarul electronic al arădenilor

Pensionar care nu avea bani pentru tratament, ajutat de cadre medicale de la Spitalul Județean Arad

Câteva cadre medicale de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad au ajutat un bărbat în vârstă de 84 de ani, cu o pensie de 800 de lei, care nu avea bani pentru a-și cumpăra medicamentele prescrise de medic.

Bătrânul de 84 de ani le-a impresionat pe cadrele medicale când le-a spus că nu are 60 de lei pentru a-şi cumpăra tratamentul indicat de medic. Angajaţii spitalului au decis să plătească medicamentele de care pacientul avea nevoie.

„Ne-a impresionat situaţia lui – avea nevoie de 60 de lei pentru a se trata. Nu este o sumă foarte mare dar dacă nu ai aceşti bani, din păcate nu te poţi trata. Nu am stat prea mult pe gânduri şi am pus mână de la mână până am strâns aceşti bani şi i-am plătit tratamentul. I-au dat lacrimile şi lui dar şi nouă”, au povestit, pe Facebook, asistentele medicale care se ocupă de triajul pacienţilor în ambulatoriu.

Bărbatul a povestit că până la 84 de ani nu a avut nevoie de medic şi de îngrijiri medicale. Acum, el s-a prezentat la consult de specialitate în ambulatoriul spitalului deoarece de câteva zile simţea dureri în zona abdomenului.

„Am 84 de ani dar nu m-a durut nimic până acum – nici capul, nici burta. Neavând probleme de sănătate nu am venit nici la doctor până acum. Dar acum a fost musai. Problema e că am doar 800 de lei pensie şi mai mult de jumătate din ea se duce pe cheltuieli de întreţinere. De câteva luni stau singur însă, ca să mai câştig un ban să mă pot descurca de la o lună la alta mai vin la piaţă să vând ouă. Acum am rămas fără bani şi nu ştiam cum să îmi plătesc tratamentul. Când au auzit aceste doamne drăguţe ce problemă am, au strâns repede banii şi mi-au cumpărat cele necesare. O să mă rog toată viaţa pentru ele şi pentru sănătatea lor, le mulţumesc din tot sufletul”, a povestit şi pacientul în vârstă.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.