Ziarul electronic al arădenilor

Ionel Bulbuc şi Răzvan Cadar, aleşi vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean Arad

Ambii vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean Arad sunt de la PNL, respectiv Ionel Bulbuc şi Răzvan Cadar, ei fiind aleşi, vineri, cu 24 de voturi din cele 30 valabile, exprimate în şedinţa ordinară a consilierilor judeţeni.

Cei doi vicepreşedinţi ai CJ Arad au fost aleşi la mai bine de două luni de la alegerile locale pentru că până la şedinţa de vineri nu depuseseră jurământul toţi consilierii, în condiţiile în care unii dintre cei aleşi pe listele partidelor au demisionat şi a fost necesară înlocuirea lor.

În urma alegerilor din 27 septembrie, PNL a obţinut cel mai bun scor electoral pentru CJ Arad. Preşedintele instituţiei, Iustin Cionca, a câştigat un al doilea mandat cu 47,31% din voturi, iar PNL a obţinut jumătate dintre consilieri, respectiv 17 mandate din 33, astfel că are majoritate şi nu a fost în situaţia de a negocia poziţiile de vicepreşedinţi.

Ionel Bulbuc este actor şi director al Centrului Cultural Judeţean Arad. El a fost viceprimar al municipiului Arad în perioada februarie 2019 – septembrie 2020.

Răzvan Cadar este secretarul general al organizaţiei judeţene PNL Arad şi preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal, iar în mandatul trecut a mai fost vicepreşedinte al CJ Arad.

sursa: Agerpres

UPDATE

Răzvan Cadar: „Votul din 27 septembrie, consolidat în această ședință, înseamnă în primul rând responsabilitate și o obligație față de arădeni în următorii patru ani. Știm ce să facem, cunoaștem necesitățile județului, avem proiecte, cât și experiența necesară de a le pune în practică, vom găsi și fondurile necesare, așa cum am făcut și în mandatul 2016 – 2020.

În următorii patru ani vom continua să modernizăm infrastructura rutieră a județului, pentru a avea o mobilitate mai mare, o viteză de deplasare mai bună, dar în primul rând o siguranță a traficului rutier. Proiecte avem. Va trebui să găsim finanțare pentru acestea. Sunt convins că vom găsi soluții, vom atrage fonduri pentru continuarea modernizării drumurilor, iar principala sursă va rămâne tot aceea a fondurilor europene”.

Ionel Bulbuc: „Îmi doresc să avem un mandat cu multe proiecte, cu realizări, cu activități care să convingă arădenii că aici, la Consiliul Județean, se muncește bine pentru ei. Ca vicepreședinte al Consiliului Județean Arad, îmi asum Proiectul pentru Arad, cu care președintele Iustin Cionca a câștigat alegerile in 73 dintre cele 78 de unități administrativ-teritoriale din județ, în 27 septembrie. Suntem într-un mandat în care coronavirusul devansează toate celelalte obiective. Viața și sănătatea arădenilor sunt pe primul loc, consumă resurse de energie și de bani. Dincolo de această luptă permanentă pentru sănătate, prioritare sunt fondurile europene pentru investițiile în infrastructura rutieră și medicală, respectiv construirea celor cinci spitale noi și modernizarea a încă 200 km de drumuri județene. Dar, ca om de cultură, actor, director al Centrului Cultural Județean Arad, îmi doresc să insistăm și pe dezvoltarea obiectivelor culturale arădene care conferă personalitate și atractivitate județului. Nu în ultimul rând, mă implic în ceea ce înseamnă turismul de weekend în județul Arad, pentru a pune în valoare Aradul frumos și în ochii arădenilor, dar și în ochii celor străini de Arad”.

Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad: „Prin votul de astăzi, atât privind întregirea Consiliului Județean, cât mai ales alegerea celor doi vicepreședinți, putem spune că actualul executiv își desfășoară activitatea la capacitate normală. De acum, timp de patru ani, vom face administrație, ne vom onora promisiunile și vom concretiza proiectele pe care le avem, vom elabora proiecte noi, prin care să răspundem așteptărilor arădenilor”.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.