Ziarul electronic al arădenilor

Fosta policlinică CFR din Arad va fi reabilitată în 12 luni cu un milion de euro

Fosta Policlinică CFR din municipiul Arad, a cărei clădire nu mai este folosită de mulţi ani şi este degradată, va fi reabilitată de Ministerul Apărării Naţionale (MApN), care a preluat-o în 2018, urmând să o transforme într-un centru regional de diagnostic şi tratament, proiect care va costa aproximativ un milion de euro.

Secretarul de stat în cadrul MApN Marius Bălu a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă organizată la Prefectură, că viitorul Centru Medical de Diagnosticare şi Tratament Ambulatoriu Arad va fi destinat atât civililor, cât şi militarilor.

„Este un obiectiv ambiţios al Ministerului Apărării Naţionale care, odată finalizat, va da un centru medical de elită nu numai membrilor sistemului naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, cât şi tuturor cetăţenilor Aradului. Acest proiect se integrează într-o viziune mai amplă a MApN de îmbunătăţire a calităţii vieţii personalului. S-a început cu expertiza imobilului şi cu proiectarea, dar iată că acum facem paşi concreţi, respectiv s-a semnat contractul de execuţie, iar astăzi se semnează procesul verbal de predare a amplasamentului“, a spus Marius Bălu.

El a precizat că lucrările vor costa aproximativ un milion de euro şi vor trebui finalizate în 12 luni.

Călin Bibarț, primarul municipiului Arad, a spus că „Era momentul ca Policlinica CFR din municipiu să își recapete funcționalitatea pentru sprijinul sistemului medical arădean“.

„În urmă cu câțiva ani am insistat la nivel central să găsim o soluție pentru această clădire lăsată în paragină. Eram dispuși ca Policlinica CFR să intre în patrimoniul municipiului și să o refacem noi, din fonduri locale, însă am fost complet ignorați.  Iată că astăzi, într-un final, putem spune că avem o bucurie dublă: clădirea Policlinicii CFR va fi modernizată, dar va și primi o destinație medicală, sub cupola Armatei Române. În vremurile dificile ne-am putut baza mereu pe Armată. Comandanții și medicii militari au răspuns prompt situațiilor cu care ne-am confruntat în pandemie, astfel că am mare încredere în viitorul Policlinicii CFR. Ceea ce nu au fost alții capabili să rezolve în foarte mulți ani, noi am reușit în mai puțin de 12 luni, pentru că tot ceea ce am realizat a fost cu gândul la beneficiul arădenilor”, a declarat Bibarț.

Fostul Ambulatoriu CFR este cea mai veche policlinică din municipiul Arad, dar clădirea nu a mai fost folosită din 2014, din cauza degradărilor ample. În 2018 a fost preluată de MApN de la Ministerul Transporturilor, fiind anunţat un proiect de reabilitare.

Centrul medical va avea 16 cabinete pe două ture, 22 medici specialişti, 23 de asistenţi medicali, medic stomatolog, tehnician dentar, dar şi două laboratoare – unul de analize medicale şi unul de imagistică medicală. Unitatea va funcţiona în subordinea Spitalului Clinic Militar de Urgenţă „Dr. Victor Popescu“ Timişoara.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.