Ziarul electronic al arădenilor

Patroană amenințată. Două femei și un bărbat, reținuți pentru cămătărie și șantaj

Două femei și un bărbat au fost reținuți de polițiștii arădeni și sunt cercetați pentru cămătărie și șantaj, victimă fiind patroana unui magazin alimentar.

Polițiștii de la Serviciul Investigații Criminale din cadrul IPJ Arad au desfășurat, luni, trei percheziții pe raza municipiului, la domiciliile a două femei, de 40 și 45 de ani, și al unui bărbat de 35 de ani.

„În urma cercetărilor efectuate sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, s-a stabilit că, în perioada 2016 – 2019, arădeanca de 40 de ani ar fi împrumutat unei femei suma de 70.000 de euro, primind apoi de la victimă, cu dobândă, suma de aproximativ 400.000 de euro, banii fiind virați într-un cont bancar.

În urma imposibilității victimei de a mai plăti și alte sume considerate datorie și dobândă, cele două femei și bărbatul ar fi săvârșit mai multe acte de intimidare, amenințare și acte de constrângere, constând în distrugerea fațadei magazinului alimentar pe care îl deține victima“, se precizează într-un comunicat de presă remis de Inspectoratul de Poliție al Județului Arad.

Cele două femei și bărbatul au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore, urmând să fie prezentați magistraților de la Judecătoria Arad cu propunere de arestare preventivă, pentru săvârșirea infracțiunilor de cămătărie, șantaj și favorizarea infractorului.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.