Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE Locomotiva unui tren de călători a deraiat la Bârzava

Locomotiva unui tren de călători, care circulă pe ruta Braşov Budapesta, a deraiat, marţi, în apropierea staţiei Bârzvava din judeţul Arad, traficul feroviar fiind blocat.

Centrul INFOTRAFIC al Poliţiei Române a informat că traficul feroviar este întrerupt pe magistrala 200, la intrarea în staţia CF Bîrzava, unde locomotiva  unui tren de călători, care circulă pe relaţia Braşov – Budapesta, a deraiat în linie curentă.

„Locomotiva trenului 74-1 a deraiat de o osie peste macazul nr. 7 care asigură trecerea de la linia 2 la linia 3 din staţie. Personalul de specialitate este deja la faţa locului pentru a lua măsurile necesare, astfel încât în scurt timp să fie asigurată continuitate în traficul feroviar“, a precizat Oana Brânzan, purtătorul de cuvânt al CFR SA.

Potrivit acesteia, niciunul dintre cei 19 călători aflaţi în tren nu a fost rănit.

UPDATE

Circulaţia trenurilor pe tronsonul blocat din cauza deraierii unei locomotive, în Stația CFR Bârzava, a fost reluată, la ora 16.24, a declarat, pentru Agerpres, directorul Regionalei CFR S.A. Timişoara, Ion Simu.

Locomotiva trenului internaţional a deraiat în staţie, după ce o osie a căzut lângă şine, restul vagoanelor rămânând pe şine.

„Cei 20 de călători au fost preluaţi de un microbuz şi duşi la Arad. La fel, la trenurile care merg pe distanţa Arad-Simeria va fi asigurată pentru călători transbordarea cu mijloace auto până la Bătuţa. Nu se cunosc cauzele deraierii. La faţa locului vor ajunge organele care vor face verificările şi vor stabili cauzele. Osia a căzut lângă şine, restul vagoanelor nu au păţit nimic“, a declarat Simu.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.