Ziarul electronic al arădenilor

Opțiuni moderne pentru un interior de vis: avantajele parchetului stratificat

Opțiunea pentru parchet ca element de pardoseala în camerele locuinței este o alegere cu care nu poți da greș. Un aranjament care va fi mereu la moda, parchetul este un mod elegant de a obține un aspect primitor și, în aceeași măsură elegant, pentru orice tip de locuință.

Pe piață există o imensă varietate de modele de parchet, însă trebuie să diferențiezi cu atenție varietățile care sunt confecționate din lemn veritabil de cele care sunt doar o imitație. Cele din urmă fac parte din categoria des întâlnitelor materiale din gama parchetului laminat și nu beneficiază de avantajele și durabilitatea celor care sunt fabricate pe baza materialului lemnos veritabil.

Iată care sunt avantajele și caracteristicile unui parchet din lemn de calitate de care trebuie ținut cont la alegerea materialului pardoselii casei tale

Parchetul din lemn are o îndelungată tradiție, primele modele ale acestui tip de pardoseală fiind remarcate în istorie pe la finele secolului al XVI-lea. Deși are o istorie atât de îndelungată, parchetul din lemn cunoaște și azi o veritabilă atracție prin calitățile și, mai ales, prin noile metode de fabricație care îi conferă un aspect excelent, potrivit aproape oricărui design interior.

Deși există și modele de parchet din lemn masiv, noile tehnologii care permit fabricarea pardoselilor lemnoase din mai multe straturi oferă soluții mult mai avantajoase din punct de vedere al comportamentului în timp și al conductivității termice dacă se optează pentru instalarea unui sistem de încălzire prin pardoseală. Astăzi poți să  vezi oferte de parchet dublu stratificat sau chiar triplu stratificat care au un avantaj superior lemnului natur deoarece nu se dilată și nu se contractă aproape deloc la variații de temperaturi și nu permit apariția lufturilor sau distanțelor între plăci.

Parchetul multistratificat este realizat prin lipirea mai multor straturi din material lemnos care formează un miez de tip placă deasupra căreia este poziționat un strat din lemn natur, de cele mai multe ori din esențe lemnoase mai dure, așa cum este cazul stejarului. Tocmai această combinație între placajul dur și esențele tari din lemn care dau și nuanța generală, atractivă, a întregului ansamblu, este cea care face ca acest tip de pardoseală să arate întocmai ca lemnul masiv dar să aibă o stabilitate și o rezistență superioare.

Parchetul stratificat beneficiază de același tip de aranjament geometric ca și înaintașul lui, din lemn masiv. Deosebirea fundamentală este ușurința montajului. Dacă de-a lungul timpului meșterii parchetari trebuiau să așeze și să fixeze cu migală fiecare scândură de parchet din lemn astfel încât să redea un anumit model, plăcile de parchet modern se instalează cu ușurință și rapiditate, suprafața pardoselii întregii locuințe fiind acoperită în câteva ore.

În plus, parchetul stratificat poate fi instalat fără grijă chiar și în camera de baie sau în bucătărie datorită comportamentului excelent pe care îl are la umezeală și la temperatură ridicată.

Așadar, parchetul stratificat este azi opțiunea modernă și eficientă pentru amenajarea interioarelor și obținerea unui nivel superior de trăinicie și de eficiență termică deoarece sistemele de încălzire prin pardoseală se comportă excelent cu acest tip de pardoseală.

sursa foto: Unsplash.com

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.