Ziarul electronic al arădenilor

Opt localități din județul Arad intră în scenariul roșu. A fost depăşită incidenţa de 3 cazuri COVID-19 la 1.000 de locuitori

Opt localități din județul Arad intră, începând de sâmbătă, în scenariul roșu, ca urmare a depășirii incidenței de 3 la 1.000 de locuitori a cazurilor de COVID-19.

Decizi a fost luată, vineri, în ședința extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Arad.

În hotărârea adoptată se arată că s-a constatat că fost depășită incidența de 3 cazuri/1000 de locuitori în localitățile Sebiș, Bârsa, Dieci, Grăniceri, Hălmăgel, Peregu Mare, Semlac și Zădăreni.

Astfel, acest localități vor intra, timp de două săptămâni, până în data de 13 noiembrie, în scenariul roșu.

Printre măsurile decise de CJSU pentru aceste localități, care intră în vigoare de miercuri, este obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, de către toate persoanele care au împlinit vârsta de cinci ani în toate spaţiile publice închise şi deschise, aglomerate şi neaglomerate.

Totodată, organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte va fi interzisă de sâmbătă, iar activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, va fi interzisă în interiorul clădirilor.

Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare va fi permisă doar pentru persoanele cazate în respectivele unităţi şi activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc va fi interzisă.

De asemenea, șapte localități, unde incidența cazurilor de COVID-19 este între 1,5 și 3 la 1.000 de locuitori, vor intra de sâmbătă în scenariul galben. Cele șapte localități sunt Ineu, Archiș, Buteni, Ghioroc, Macea, Moneasa și Secusigiu.

VEZI Hotararea CJSU Arad nr. 67 din 30.10.2020

UPDATE Judeţul Arad a depăşit incidenţa de 3 cazuri COVID-19 la o mie de locuitori

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.