Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE Judeţul Arad a depăşit incidenţa de 3 cazuri COVID-19 la o mie de locuitori

Judeţul Arad a depăşit, vineri, rata de incidenţă de 3 la 1.000 de locuitori privind cazurile de COVID-19 confirmate în ultimele 14 zile, iar municipiul a ajuns la o incidenţă de 4,54 la mie.

Conform raportării Direcţiei de Sănătate Publică, judeţul a ajuns la incidenţa de 3,02 la mia de locuitori, în ultimele 24 de ore fiind confirmate 197 de noi îmbolnăviri.

Reprezentanţii Prefecturii Arad au convocat, pentru vineri după-amiază, o şedinţă a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă Urgenţă, pentru a analiza dacă este cazul să fie luate măsuri specifice scenariului roşu la nivelul întregului judeţ.

Municipiul Arad a atins incidenţa de 3 la mie în 23 octombrie, când CJSU a decis ca toate şcolile şi grădiniţele să îşi desfăşoare activităţile online şi au adoptat noi măsuri de limitare a răspândirii noului coronavirus, majoritatea referitoare la purtarea măştii în toate spaţiile publice închise şi deschise şi la funcţionarea localurilor şi a instituţiilor de cultură.

De la începutul pandemiei, în judeţul Arad au fost depistate infectate cu SARS-CoV-2 5.282 de persoane, iar 227 de bolnavi de COVID-19 au decedat.

UPDATE

Vineri dimineață, conform raportării Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, cuprinzând date furnizate de Direcția de Sănătate Publică a Județului Arad, la nivelul județului Arad erau înregistrate următoarele valori ale infecției cu virusul SARS-CoV-2:

Număr total de infectări de la începutul pandemiei până vineri*: 5.309-DSP/5.282-INSP

Număr de infectări de la ultima raportare*: 197 DSP/197 INSP

Număr total de persoane vindecate de la începutul pandemiei până vineri: 3.414

Număr total de persoane decedate de la începutul pandemiei până vineri: 227

Număr persoane decedate de la ultima raportare: 0

Număr total cazuri active în prezent: 1.668

Număr persoane internate în spital (izolare): 304

Număr persoane în izolare la domiciliu (pozitive): 1.364

Număr persoane în carantină: 1.410, iar 145 în carantină instituționalizată.

*Numărul total de infectări, respectiv cel al infectărilor de ultima raportare, diferă în cazul raportărilor DSP Arad/INSP (Institutul Național de Sănătate Publică) din cauza orelor diferite de raportare/preluare a datelor din aplicația informatică folosită de cele două instituții.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.