Ziarul electronic al arădenilor

Al optulea tramvai Imperio fabricat la Arad a ajuns la Oradea, din cele 20 comandate

Cel de-al optulea tramvai Imperio, din cele zece programate să sosească în acest an la Oradea, a ajuns în municipiu de la fabrica din Arad, a anunțat, vineri, Primăria Oradea.

Ca şi în cazul celorlalte tramvaie, acesta va fi supus unor probe de anduranţă pe traseu, după care va deservi călătorii alături de celelalte garnituri.

Urmează să sosească până la sfârşitul acestui an şi celelalte două tramvaie, iar in anul 2021 următoarele 10.

Contractul de furnizare a celor 20 de tramvaie a fost semnat în data de 19 octombrie 2018, între Municipiul Oradea şi Societatea Astra Vagoane Călători S.A., fiind în valoare de 148.800.000 lei fără TVA (7.400.000 lei fără TVA/tramvai).

Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional, fondurile nerambursabile fiind de 98%, iar contribuţia proprie din bugetul local al Municipiului Oradea este de 2%.

Noile tramvaie au 210 locuri, din care 45 pe scaune. Ele sunt dotate cu aer condiţionat, instalaţie de încălzire şi ventilaţie/climatizare, rampă şi un spaţiu destinat persoanelor cu dizabilităţi.

Totodată, noile tramvaiele vor fi eficiente din punct de vedere energetic şi vor recupera energia datorită sistemului de frânare cu recuperare de energie. Tramvaiele sunt prevăzute cu podeaua coborâtă 100% şi cu instalaţii de validare/ taxare compatibile cu sistemul de e-ticketing.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.