Ziarul electronic al arădenilor

O văduvă cu un nume lung, obligată de autorităţi să îl schimbe

name13n_1_web_35743100O femeie din Hawaii a fost obligată de autorităţi să îşi schimbe numele, după ce acesta nu are loc în acte.

În prezent, ea încearcă să schimbe legea, declarând că numele a aparţinut soţului ei decedat. Astfel, Janice Keihanaikukauakahihuliheekahaunaele spune că are această problemă de 20 de ani.

Janice Keihanaikukauakahihuliheekahaunaele, o femeie din Hawaii, se plânge că statul o obligă să îşi schimbe numele, deoarece acesta este atât de mare încât nu are loc în acte, potrivit NY Daily News.

În prezent, ea luptă pentru modificarea unei legi care să permită mai multe caractere pentru permisul de conducere. În ultimii 20 de ani, de când s-a căsătorit, ea s-a lovit de această problemă. Astfel, statul i-a trecut în acte doar numele de familie fără o literă din el, în timp ce prenumele a fost dat uitării.

“Ţara mea nu are loc să îmi treacă numele pe permisul de conducere. În anumite ţări, numele înseamnă totul. Dacă spun numele meu unui bătrân din Hawaii, ei ştiu totul despre familia mea pe parcursul a mai multe generaţii, datorită acestui singur cuvânt”, a declarat ea, deranjată că din acest motiv are numeroase probleme atunci când doreşte să călătorească şi poliţiştii cred că are un permis fals.

Tânăra spune că numele a aparţinut soţului ei, care a murit recent, şi nu doreşte să îl modifice, fiind una din amintirile care îl leagă de el.

Conform acesteia, bărbatul avea doar un singur nume, acela de Keihanaikukauakahihuliheekahaunaele. Autorităţile au promis că vor încerca să o ajute pe femeie să îşi rezolve problema.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.