Ziarul electronic al arădenilor

O femeie a născut în autospeciala SMURD Nădlac. Au fost complicații la naștere

O femeie a născut, sâmbătă, o fetiță în autospeciala SMURD Nădlac, care a preluat-o pentru a o transporta la Arad, la Secția Obstretică Ginecologie a Spitalului Județean.

Femeia a fost ajutată să nască de paramedicii care deserveau autospeciala SMURD. Este vorba de lt. maj. Macovei Florin, comandant de echipaj, sg. maj. Krajcsik Kristian Ivan și sg. maj Paulik Alin.

„S-a născut pe DN 7, la ora 17.40, în autospeciala SMURD a Punctului de lucru Nădlac din cadrul Detașamentului de Pompieri Arad. Are 3.200 de grame și se numește Alexandra Mirela“, a anunțat ISU Arad.

Conform sursei citate, interventia a început în Nădlac și nu părea foarte complicată, un transport la spitalul matern.

„Pe drumul spre Arad, înainte de Pecica, lucrurile au luat o întorsătură neașteptată pentru cei trei paramedici. Femeia acuza dureri puternice, împreună cu contracții, aproximativ din 3 în 3 minute. Autospeciala a fost oprită, Maco (lt. maj. Macovei Florin) a cerut imediat sprijin dispeceratului o ambulanță cu medic sau măcar asistent, dar, până atunci, împreună cu ceilalți doi salvatori s-au pregătit pentru a asista nașterea. După câteva minute, copilul a fost adus pe lume, dar… cordonul oblilical era înfășurat după gât, copilul avea culoare cianotică.

Maco, salvator cu experiența, pompier și paramedic nu și-a pierdut cumpătul, a luat cele mai bune decizii, a aplicat tot ce a învățat și ce a văzut la medicii cu care a lucrat pe SMURD Terapie Intensivă Mobilă, iar după ce i-a eliberat cordonul ombilical, l-a aspirat putin, curățat și învelit și l-a pus lângă mamă“, au transmis reprezentanții ISU Arad.

„A fost cea mai intensă senzatie pe care am trăit-o în cei 15 ani de intervenții. Bineînțeles, m-au ajutat și colegii și am luat cele mai bune decizii“, a spus paramedicul care a adus-o pe lume pe Alexandra Mirela.

foto: ISU Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.