Ziarul electronic al arădenilor

„Numele rămâne Arad!”. Lansare de carte la Biblioteca Județeană

Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” invită arădenii, în data de 20 mai 2024, începând cu ora 14.00, la lansarea volumului „Numele rămâne Arad!”.

Evenimentul va avea loc în Grădina de Lectură, iar în caz de condiții meteo nefavorabile, în Sala de Artă și Multimedia „Sabin Drăgoi” de la etajul I.

Cartea de istorie „Numele rămâne Arad! Viața comunității maghiare din Arad între cele două războaie mondiale” este ediția în limba română a volumului „Arad, a név marad!”, apărut în anul 2018, autori fiind Horváth Levente, Király András, Lehoczky Attila, Muntean Tibor, Nagy István, Puskel Péter și Ujj János.

Coordonatorii ediției în limba română sunt dr. Doru Sinaci și Gabriel Roman, iar de traducerea în limba română s-au ocupat Gabriel Constantinescu, Molnar-Sólya Emilia, Gabriel Roman și Wittman Anikó.

Volumul va fi prezentat de dr. Doru Sinaci, iar moderatorul evenimentului va fi prof. Ioana Nistor.

„Numele rămâne Arad!/Arad, a név marad!” este continuarea volumului „Arad halad” (2016), semnat de Király András, Ujj János, Puskel Péter, Lehoczky Attila și Muntean Tibor și tradus în limba română de bibliotecar Gabriel Roman, la inițiativa lui Doru Sinaci, volum lansat la bibliotecă anul trecut, cu titlul „Aradul merge înainte!”.

Primul capitol al noului volum, „Numele rămâne Arad!”, poate fi citit în avanpremieră pe blogul arad.zone.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol”. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.