Ziarul electronic al arădenilor

Moon Bike. Distanţa dintre Pământ şi Lună, parcursă de biciclişti din România şi Ungaria

Biciclişti din oraşele Arad şi Pecs (Ungaria) vor participa la un proiect prin care îşi propun să pedaleze împreună 384.400 de kilometri, adică distanţa dintre Pământ şi Lună, pentru a promova mişcarea şi un stil de viaţă sănătos.

Proiectul a fost iniţiat de Universitatea din Pecs, care doreşte să aducă împreună comunitatea cicliştilor „într-o perioadă în care mersul pe bicicletă pare mai sigur decât transportul public în comun“, se arată într-un comunicat de presă transmis, luni, de Primăria Arad.

Reprezentanţii Universităţii din Pecs au luat legătura cu Primăria Arad, cele două oraşe fiind înfrăţite de mai mulţi ani, pentru a derula împreună proiectul „Moon Bike“.

„Iniţiatorii îşi propun să promoveze mişcarea şi un stil de viaţă sănătos, în acelaşi timp să mobilizeze o comunitate virtuală. Împătimiţii ciclismului nu au altceva de făcut decât să pedaleze, iar mai apoi, cu ajutorul unei aplicaţii telefonice, să trimită un screenshot despre distanţa parcursă pe pagina de Facebook a MoonBike2020 (https://www.facebook.com/internationalspringbike). În cazul bicicletelor de cameră, este de ajuns o poză cu distanţa afişată pe monitorul vitezometrului“, precizează Primăria Arad.

Administraţia arădeană consideră că acţiunea este binevenită în contextul pandemiei de COVID-19, care a împiedicat organizarea competiţiilor sportive.

„Având în vedere colaborarea tradițională și diversificată dintre orașele noastre înfrățite, considerăm că este o oportunitate pentru cicliștii arădeni participarea în acest program inițiat de Universitatea din Pécs. Acțiunea este binevenită, mai ales în acest an când evoluția pandemiei COVID-19 a împiedicat organizarea competițiilor sportive”, a declarat viceprimarul municipiului Arad, Levente Bognar.

Oraşele Arad şi Pecs au semnat Acordul de înfrăţire în 21 martie 2008.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.