Ziarul electronic al arădenilor

Moment de reculegere în memoria alpinistului Zolt Török, în ședința CLM Arad

Distincția Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler, acordată post-mortem alpinistului Zolt Török de președintele Klaus Iohannis, a fost înmânată, joi, soției acestuia, în cadrul unei ședințe a Consiliului Local Municipal Arad.

Ședința festivă organizată cu prilejul Zilelor Aradului s-a desfășurat la Palatul Cultural și a început cu un moment de reculegere în memoria alpinistului arădean Zolt Török, care a fost găsit decedat în Munţii Făgăraş.

Apoi, a urmat momentul în care distincția acordată de șeful statului i-a fost înmânată celei cu care s-a căsătorit în urmă cu o lună.

Distincţia a fost înmânată văduvei Laura Török de generalul Mihai Şomordolea, consilier de stat în Departamentul Securităţii Naţionale – Secretariat CSAT din cadrul Administraţiei Prezidenţiale, care s-a deplasat special la Arad pentru acest moment.

Alpinistul Zsolt Torok, care a fost găsit decedat în Munţii Făgăraş, a fost decorat de preşedintele Klaus Iohannis cu Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler, pentru determinarea şi pasiunea cu care şi-a desăvârşit poziţia de alpinist la nivel naţional şi internaţional, precum şi pentru contribuţia semnificativă adusă sportului românesc.

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat marţi, 20 august a.c., decretul de decorare post-mortem a alpinistului Zsolt Torok. Astfel, în semn de înaltă apreciere şi recunoaştere pentru importantele performanţe sportive obţinute de-a lungul timpului, pentru determinarea şi pasiunea  cu care şi-a desăvârşit poziţia de alpinist la nivel naţional şi internaţional, precum şi pentru contribuţia semnificativă adusă sportului românesc, Preşedintele Klaus Iohannis a conferit post-mortem Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler alpinistului Zsolt Torok”, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Alpinistul Zsolt Torok, care a fost găsit mort în Munţii Făgăraş, a fost înmormântat, marţi, la Cimitirul „Eternitatea“ din municipiul Arad, cu onoruri militare.

CITITI SI: Alpinistul Zsolt Torok, înmormântat cu onoruri militare

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.