Ziarul electronic al arădenilor

Alpinistul Zsolt Torok, înmormântat cu onoruri militare

Alpinistul Zsolt Torok, care a fost găsit mort în Munţii Făgăraş, a fost înmormântat, marţi, la Cimitirul „Eternitatea“ din municipiul Arad, cu onoruri militare.

Câteva sute de persoane, printre care rude, prieteni şi persoane care l-au admirat, s-au adunat în faţa Teatrului Clasic „Ioan Slavici“, unde sicriul cu trupul neînsufleţit al alpinistului a fost depus încă de duminică în holul central.

Sicriul cu trupul alpinistului a fost îmbrăcat cu un steag tricolor, Zsolt Torok având parte de o ceremonie de înmormântare cu onoruri militare, iar mai multe persoane s-au folosit de lanţuri folosite în alpinism pentru a face zgomot.

La ceremonia de înmormântare a alpinistului a participat şi ministrul de Interne, Mihai Fifor, care a citit Ordinul naţional prin care preşedintele Klaus Iohannis l-a decorat post-mortem pe Zsolt Torok pentru contribuţia adusă sportului românesc.

După slujba de înmormântare, oficiată la Teatrul Clasic „Ioan Slavici“ , a urmat înhumarea la cimitirul Eternitatea din oraş, unde au fost trase salve de puşcă în momentul coborârii sicriului în mormânt.

Alpinistul Zsolt Torok, a cărui dispariţie a fost anunţată sâmbătă dimineaţa la 112, a fost găsit mort în zona Vârfului Negoiu.

Dispariţia a fost anunţată de soţia lui, după ce acesta plecase de câteva zile singur pe munte, într-o zonă fără semnal, iar un grup de alpinişti i-ar fi găsit sâmbătă lucrurile într-un refugiu de pe munte.

Corpul alpinistului a fost coborât de salvamontişti pe jos de pe munte, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică.

Sicriul cu trupul alpinistului a fost depus, duminică, în holul Teatrului Clasic „Ioan Slavici“ din Arad.

În memoria alpinistului, un parc din Arad va purta numele lui Zsolt Torok, au anunţat reprezentanţii Primăriei.

De asemenea, marţi, preşedintele Klaus Iohannis l-a decorat post-mortem pe Zsolt Torok, cu Ordinul Naţional „Pentru Merit“ în grad de Cavaler, pentru contribuţia semnificativă adusă sportului românesc.

CITITI SI: Alpinistul Zsolt Torok, decorat de preşedintele Iohannis

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.