Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un bărbat în vârstă de 61 de ani, care adresa înjurii și făcea semne obscene către oamenii aflați într-o stație de tramvai din centrul Aradului, a fost amendat de polițiștii locali.

„Aflat într-o avansată stare de ebrietate, un arădean în vârstă de 61 de ani, pe jumătate dezbrăcat, s-a amuzat făcând gesturi obscene și adresând injurii trecătorilor aflați în zona unei stații de tramvai de la Podgoria, în seara zilei de 19 august. Veselia bărbatului a luat sfârșit când, în urma unui apel  pe numărul de telefon al Dispeceratului DGPL Arad, venit din partea unui vatman aflat în zonă, polițiștii locali cu atribuții de ordine publică s-au deplasat la fața locului“, se arată într-o informare a DGPL Arad. Pentru faptele sale, bărbatul a fost sancționat contravențional cu o amendă de 500 de lei, în conformitate cu prevederile Legii 61/1991/R.

Transporta țigarete netimbrate

Polițiștii de la Biroul Ordine Publică din cadrul IPJ Arad au depistat, pe strada Cocorilor din municipiu, un autoturism condus de un arădean de 27 de ani. În urma controlului efectuat au fost descoperite în autoturism 980 de pachete de țigarete netimbrate, susceptibile a proveni din contrabandă. „Țigaretele au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor, în cauză fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă“, au anunțat reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Arad.

Ordin de protecție provizoriu

O femeie din localitatea arădeană Șagu a sesizat polițiștii despre faptul că fiul ei, în vârstă de 45 de ani, cu care locuiește în același imobil, i-a adresat injurii și a agresat-o fizic. În urma evaluării situației de la fața locului, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu pentru 5 zile, fiind dispusă evacuarea temporară a agresorului din locuință și interdicția de a se apropia la mai puțin de 50 de metri de victimă. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe.

Dosare penale pentru infracțiuni rutiere

Polițiștii din Pâncota au depistat, în trafic, un arădean de 42 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe D.J. 792/C, pe raza acestui oraș. În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o alcoolemie de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conform procedurii, au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii cu exectitate a alcoolemiei. De asemenea, un tânăr de 20 de ani, din Sebiș, a fost depistat de polițiști, pe DJ 793, în timp ce conducea un autoturism fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Totodată, s-a constatat că numerele de înmatriculare figurează ca fiind atribuie unui alt autoturism. Pe D.N. 79, pe raza localității Zerind, un timișorean de 39 de ani a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un autoturism având suspendată exercitarea dreptului de a conduce. Toți cei în cauză sunt cercetați penal pentru săvârșirea de infracțiuni rutiere.

Bulgari cu permise de conducere false

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac II au depistat doi bulgari care conduceau autoturisme folosind permise de conducere false.  Unul dintre ei, în vârstă de 34 de ani, conducea un autoturism Opel Signum, înmatriculat în Bulgaria. La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat, pe lângă documentele de identitate, un permis de conducere cu însemnele autorităților din Bulgaria. Poliţiştii de frontieră au constatat că documentul în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, acesta fiind fals. În urma cercetărilor s-a constatat că bărbatul nu deţine permis de conducere eliberat de autoritățile din Bulgaria. Al doilea bulgar, în vârstă de 41 de ani, conducea un autoturism Mercedes, înmatriculat în Germania. La control, bărbatul a prezentat un permis de conducere cu însemnele autorităților din Italia. În urma efectuării verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.