Ziarul electronic al arădenilor

Modelul de declaraţie pe propria răspundere şi cel de adeverinţă necesare pentru deplasarea pe timp de noapte

Grupul de Comunicare Strategică a dat publicităţii, sâmbătă, modelul de declaraţie pe proprie răspundere şi adeverinţa pe care angajatorii trebuie să o completeze ,necesare persoanelor care se deplasează între orele 23.00 şi 5.00, perioadă în care circulaţia persoanelor va fi restricţionată, începând de luni, 9 noiembrie.

Declaraţia pe propria răspundere trebuie să conţină numele domiciliu, adresa de reşedinţă în fapt, data şi locul naşterii, precum şi motivul deplasării. Acest motiv poate fi: în interes profesional, pentru asistenţă medicală, pentru îngrijirea unui minor sau a unor persoane aflate în dificultate, sau în cazul decesului unui membru al familiei.

Modelul de declaraţie pe proprie răspundere prevede faptul că există posibilitatea ca declaraţia să fie scrisă şi de mână, însă cu condiţia ca elementele prevăzute în cea tipizată să se regăsească pe documentul scris de mână.

De asemenea, declaraţia poate fi stocată pe un dispozitiv electronic, precum telefon mobil, însă după ce a fost semnată şi datată.

Aceasta poate fi descărcată de la adresa – https://stirioficiale.ro/storage/0611_Model%20Declaratie%20proprie%20Raspundere.pdf.

Adeverinţa pe care angajatorii trebuie să o completeze pentru cei care se deplasează în interes profesional conţine numele, data şi locul naşterii angajatului, numele şi sediul angajatorului, precum şi adresa la care salariatul şi desfăşoară activitatea.

Angajatorul trebuie să precizeze perioada de valabilitate a adeverinţei, iar documentul trebuie să fie datat ş să poarte datele de identificare şi semnătura reprezentantului legal al angajatorului.

Şi această adeverinţă poate fi stocată pe sisteme electronice, cu condiţia să conţină semnătura olografă a reprezentantului legal al angajatorului şi data la care a fost eliberată.

Adeverinţa  poate fi descărcată de la adresa https://stirioficiale.ro/storage/0611_Adeverinta%20pentru%20angajatori.pdf.

Guvernul a adoptat noi măsuri care vor fi aplicate la nivel naţional, începând din 9 noiembrie

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.